Ragnar Wiklund, Eskilstuna, har avlidit vid 91 års ålder.

Han föddes i Norra Åbyn, Burträsk, sommaren 1927 där han var en av nio i barnaskaran.

Föräldrarna hade en bondgård och Ragnar visste tidigt att han ville prova sina vingar med något annat.

I slutet av -40-talet lämnade han föräldrar och syskon för att börja på Köpings Mekaniska Verkstad. Tanken var att bli ingenjör, men värnplikten som sergeant i Boden kom i vägen. Där träffade han personer som fick honom att flytta till Eskilstuna och söka till polisen.

Ragnar liftade runt i efterkrigstidens Europa innan han blev Eskilstunabo.

Som polis hann han också med en sejour på Rikspolisstyrelsen i Stockholm för att sedan återvända till hemstaden.

Ragnar arbetade som polis i 42 år. Han var vakthavande befäl och polisinspektör inom övervakningssektionen vid pensioneringen 1992.

Familjen var viktig för honom och i stort sett varje sommar åkte Ragnar med fru och barn till Burträsk för att fiska, umgås med sina föräldrar och syskon samt hjälpa dem med olika göromål.

Ragnar var stolt över sin hembygd och berättade ofta episoder därifrån.

Tillsammans med hustrun Elvy, född Jansson, som han gifte sig med 1954, vårdade han ömt sitt sommarställe Backtorp, där många glada fester ägt rum under åren.

Ragnar bodde kvar i villan han byggde 1968 hela livet trots att han blev änkling redan 2001. Det var viktigt för honom att sköta sig själv och inte vara beroende av andra trots hög ålder, ”kan själv” sa han ofta lite underfundigt. Han var hjälpsam och ställde gärna upp för släkt och vänner utan motprestation.

Ragnar somnade in stilla och lugnt med familjen runt sig. Han kommer efterlämna ett stort tomrum. Närmast sörjande är barnen Jan-Åke och Ingela med respektive, 7 barnbarn och 9 barnbarnsbarn samt släkt och vänner.

Barnen Jan-Åke och Ingela