Det var deras mamma Els-Maj Jensen som 1996 började sälja kläder för märket Capri Collection som en trevlig fritidssysselsättning. Nancy jobbade i butik, Anette var dagbarnvårdare när Els-Maj på grund av sin reumatism tvingades sluta med verksamheten fyra år senare. Systrarna bestämde sig för att ta över till, sin mammas stora glädje.

– Till en början körde vi på samma sätt som mamma, likt Tupperwarepartyn för vänner och bekanta på kvällar och helger. Intresset bara ökade. Vi bad företagets ägare om att få öppna en liten butik, och till en början höll vi till i en villa i Kvicksund och hade kvällsöppet för visningar. Klockan kunde bli halv två på natten innan vi kom hem. Men vi brann för det här och hade så roligt.

Fortfarande hade de sina heltidsjobb kvar. Men när Anettes röst inte längre höll för yrket sa hon upp sig och klädverksamheten blev hennes huvudsyssla. Lokalen på Sveavägen hittades, och dessutom har Anette åkt runt till personalrummen på kommunens skolor och förskolor och sålt kläder.

Artikelbild

Det är med både varma skratt och stort vemod Anette Lundin och Nancy Andersson berättar om sitt beslut att avveckla sin gemensamma butik. – Tack och farväl alla älskade kunder i Sörmland.

Förutom de två butiksöppna eftermiddagarna i veckan har systrarna också arrangerat mängder av after work- och stylingaftnar för privata sällskap upp till 25 personer.

Länge var antalet trogna kunder fler än 400.

– Vi har aldrig behövt annonsera, utan all reklam har gått från mun till mun.

I dag har de fortfarande över 300 kunder i sina register. Men, i takt med den allt mer ökande näthandeln blir det svårare och svårare för små butiker att överleva. Intresset för visningskvällarna har minskat och framför allt är det allt färre kunder som besöker butiken under öppettiderna. De har testat olika grepp för att locka till sig nya kunder, men när annonsen för ett år sedan dök upp om att Seniorshopen sökte franchisetagare i regionen bestämde sig Anette för en tryggare lönekälla.

Artikelbild

Så nu har det varit rea under några eftermiddagar och i dag onsdag hålls butiken öppen för sista gången. På hyllor och bord står blommor, choklad och presenter som kunder varit inne med. Och under tidningens besök, en god stund innan butiken ska öppna, står kunder på trappan och vill komma in.

– Åh, det är två av våra allra trognaste kunder från Strängnäs, säger Anette och går och öppnar. Margareth Sjögren och Carina Dahlström är bedrövade. Vart ska de nu åka och handla kläder?

Men en sista sväng bland galgarna får det bli. Margareth har snabbt försvunnit in i provhytten och kommer ut för att visa upp ett par shorts. Hon får genast glada tillrop om hur fint de sitter och till vilka Capriplagg hon redan har hemma de kommer att passa finfint.

– Du ser, säger hon, de vet och hjälper till med allt. Maken till personlig service får du ingen annanstans.