Sture föddes i centrala Flen men familjen flyttade 3 kilometer utanför staden till Brogetorp, när Sture var 7 år.   Han utbildade sig till tapetserare i Flen men flyttade tidigt i samband med sitt giftermål med Inez Söderlund till Västerås, där han arbetade i en möbelaffär.

Han prövade på försäljaryrket med att på fritiden cyklandes runt i Västmanland och vara säljare av dammsugare för Electrolux.  Han fick så småningom arbete på Hakonbolaget och dess avdelning Köpmannatjänst som sålde inredningar till speceributiker. Det arbetet förde honom och familjen under 50-talet till Göteborg, där han hade Bohuslän som sitt försäljningsområde. Han kom att älska skärgården och kom sedan tillbaka under många somrar tillsammans med sin båt som fraktades genom landet och sjösattes utanför Göteborg, för några veckor härlig skärgårdssemester.

När man senare flyttade tillbaka till Västerås utbildade han sig till fastighetsmäklare och fick arbete på Sparbankernas Fastighetsbyrå  i Köping.

Arbetet i Köping innebar flytt till Kungsör och köp av Bruno Mattssons designade Glashus. Där öppnade Sture senare en egen fastighetsbyrå som han drev till sin pensionering när han och hustrun Inez flyttade ”hem till Flen” och till sitt sommarhus, banvaktstugan nr 21 på Eksjövägen i Flen.

Fritidsintressen har varit naturen, båtar och hundar. Även många turer med husvagn både till fjälls och till västkusten.

Barbro Elfström