• Sörmlands landshövding Liselott Hagberg var en av de som besökte Tjeders Industri. Foto:
  • Gästerna visades runt av anställda på Tjeders. Foto:
  • Gästerna fick ta en närmare titt på produktionen hos Tjeders. Foto:
1/

75-åringen Tjeders blickar framåt

Malmköping
annons

Tjeders Industri fyller 75 år – och under onsdagen firades jubilaren med såväl besök av allmänheten som av Sörmlands landshövding och representanter från närliggande kommuner.

Gästerna fick ta sig en närmare titt på produktionen hos Tjeders Industri.

Representanter från Flens, Eskilstunas, Oxelösunds, Gnestas och Strängnäs kommun, samt Sörmlands landshövding Liselott Hagberg besökte Tjeders under förmiddagen, och under eftermiddagen var det öppet hus för allmänheten.

— Vi har gett en rundvandring i lokalerna, visat hur produktionen går till och visat produkter. Det är inte alla som har tillverkningen på plats, så jag tror att de gillade att se hur det ser ut, säger Marie Svensson, VD för Tjeders.

Under dagen presenterade Tjeders också sitt samarbetet med Göteborgs stad.

— Det är det första stora kontraktet där vi möter larmen även i hemmen. Vi har funnits på sjukhus och på särskilda boenden i många år, men i Göteborg och dess kringorter kommer vi också att hjälpa till med ny teknik till hemtjänsten.

Med 75 år i gemet ser Marie Svensson ljust på framtiden.

— Det händer mycket med tekniken inom larmbranschen. Under dagen visade vi också vårt samarbete med Aifloo, där vi kommer in på artificiell intelligens. Vi är med på den banan och kan erbjuda nya tjänster, som till exempel armband som uppsamlar rörelsemönster och larmar om något händer.

Läs mer om dessa ämnen

Malmköping
annons

Mest delat denna vecka