Skridskodisco kommer att hållas i ishallen under fredagskvällen.

Det här händer på sportlovet i Flen

Flen/Malmköping/Hälleforsnäs

Skridskodisco, åka i Malmabacken, eller testa på olika sporter. Här kommer några alternativ vad kommunens lediga ungdomar kan sysselsätta sig med under sportlovet.

En av de större aktiviteterna under veckan är "Supersportis", som presenterade sig under det förra höstlovet i Flen. Aktiviteten är arrangerad av Sörmlandsidrotten och de som får delta är barn mellan sju och 12 år.

— Det här är till för de unga eleverna. Vi vill utbilda dem. När barnen kommer till idrottshallen ska det finnas fyra olika idrotter att pröva på. Under två timmar får de testa på alla olika, berättar Anton Vallgren som är idrottskonsulent på Sörmlandsidrotten.

Han fortsätter att berätta att evenemanget är helt gratis och är stolt över de unga ledarna som tar sin lediga tid och undervisar deltagarna i de olika idrotterna.

— De som kommer till våra träffar kommer att få testa på basket, friidrott, gymnastik, dans, innebandy, golf, taekwondo, cheerleading, skridskor och tennis, berättar Anton Vallgren.

"Supersportis" kommer att hållas i sporthallen i Flen sportlovsveckans alla vardagar klockan 9-11. Sedan förflyttar de sig till Hälleforsnäs sporthall klockan 12-14 och till sist befinner de sig i Malmaskolans gymnastiksal klockan 15-17. På fredagen kommer de även att vara i ishallen klockan 9-11.

I det ovannämnda arrangemanget är kommunen medarrangörer och utöver det rullar fritidsenhetens verksamhet på som vanligt.

— Simhallen kommer ha öppet under deras vanliga tider och ishallen får lite extra öppettider. Utöver det är det ingen skillnad från kommunens sida, säger Carl-Fredrik Swenson som är enhetschef för fritid på Flens kommun.

Ishallen i Flen kommer att hålla öppet samtliga dagar. Dörrarna slås upp på måndag klockan 9 och samma kväll mellan 16 och 20 kommer det att vara skridskodisco. I hallen finns det möjlighet att låna både skridsko och hjälp.

Fritidsgårdarna i kommunen kommer på torsdagskvällen att vara med sina ungdomar i Malmabacken och på fredagen kommer de att arrangera ett sportlovsdisco klockan 18 till 23 för de som är mellan 12 och 19 år.

Läs mer om dessa ämnen

FlenHälleforsnäsMalmköpingSportUngdomar

Mest delat denna vecka