2 500 resor är registrerade på linje 1 mellan mitten av december fram till maj månad i år. Foto:

Ettan rullar vidare i Flens tätort

Flen

Den nya stadsbusslinjen "Ettan" fortsätter rulla på Flens vägar.

I mitten av december förra året gjorde den entré – busslinje 1. Den var tänkt att vara på prov i ett år, men efter ett halvår med bussen visar den redan så bra resultat att den kan bli en permanent linje i Flen framöver.

— Vi har sagt att den körs tillsvidare, det har gått ganska bra enligt statistiken, fram till maj hade den drygt 2 500 resor i månaden. Ganska mycket skolbarn hade åkt också, cirka 300 resor i månaden, säger Tomas Bonér, planeringssekreterare på Flens kommun.

Det kan också bli aktuellt att bygga ut linjen som i dag går mellan Orrö och Jättuna.

— Om det dippar fullständigt får man ompröva men i nuläget tänker man tvärtom. Den andra söndagen i december byter man tidtabeller och tanken är då att lägga till en hållplats, Slottsängen, säger Bonér.

Busslinjen kommer också få utökade tider med den första avgången tio i sju på morgonen och den sista klockan sju på kvällen.

Det huvudsakliga syftet med stadsbussen är tudelat, dels vill man ha en central busslinje men även se en minskning i serviceresor likt färdtjänst.

— Vi har ganska mycket serviceresor i kommunen och främst i Flen. Förhoppningen är att fler ska hitta till bussen och se den möjligheten, det skulle minska specialresorna. Det är därför den är lagd som den är, busslinjen kopplas till vårdcentralerna, skolorna och Migrationsverket. Tittar man på resorna är Jättuna med Migrationsverket en stor knutpunkt för resandet, säger Tomas Bonér.

Det kan även bli aktuellt med mindre förskjutningar i hållplatser, exempelvis på Drottninggatan där bussen kan komma att stanna mitt mellan Skjortan och Bildningscentrum kontra i dag där den stannar vid Bildningscentrat.

Läs mer om dessa ämnen

FlenSamhälleKollektivtrafik

Mest delat denna vecka