Håkan Bergsten tillträder som kommunchef efter nyår. Foto:

Flens nya kommunchef rekryterad

Flen

Kommunen har fått en ny kommunchef efter Cecilia Vikström och tillförordnade Kenneth Holmstedt.

På torsdagen beslutade kommunstyrelsen att anställa Håkan Bergsten som ny kommunchef. Bergsten jobbar i dagsläget som förvaltningschef i serviceförvaltningen i Enköpings kommun.

— Det är med stor glädje som jag idag tackat ja till erbjudandet att bli Flens nya kommunchef. Det känns fantastiskt kul och spännande. Att arbeta med att utveckla människor och organisationer inspirerar mig. Jag vill vara med och bidra till Flen kommuns utveckling där bland annat bemötande och service till medborgare och företag blir viktiga delar, säger Håkan Bergsten i ett pressmeddelande.

Bergstens tidigare jobberfarenheter inkluderar chefsuppdrag i Västerås stad och Försvarsmakten.

— Vi tror att Håkan med de erfarenheter han har kommer att tillföra Flens kommun mycket. Förutom att han har en bred erfarenhet från offentlig verksamhet så känner jag att vi får en trygg, resultatinriktad och erfaren ledare till vår kommun. Håkans bakgrund ger oss möjlighet att förstärka delar där vi känner att vi har en del kvar att göra. Bland annat är hans bakgrund gällande frågor om intern service och bemötandefrågor extra intressant, säger kommunstyrelsens ordförande Jan-Erik Larsson (S), i samma pressmeddelande.

Håkan Bergsten börjar sitt nya jobb den 1 januari 2018.

Läs mer om dessa ämnen

Flens kommun

Mest delat denna vecka