Här är den nya skejtparken tänkt att ligga. Foto:

Försenat prestigeprojekt

Flen

Skateboard- och kickbikeåkarna som väntat på den nya parken utanför Stadshuset får vänta ett tag till. Men nu har många av de unga åkarna gett upp.

— Vi har en referensgrupp på Facebook där folk kan säga sitt, 96 procent av dem har ruttnat helt eller flyttat, säger Tero Larsson som varit en av de drivande bakom projektet.

— Hur kan ungdomarna lita på att det byggs när det hela tiden skjuts upp? De ser att man gör konstgräsplan och hundrastgård och tänker att kommunen tagit pengarna till andra projekt. Det är svårt att övertyga dem att vänta, som ung har man inte mycket tålamod och jag förstår dem. Det är mycket oklarheter och därför kidsen inte bryr sig längre, säger Larsson som dock är luttrad.

— Jag är van, jag har väntat i 25 30 år. Och det kommer nya ungdomar och fyller på, det här är ingen fluga.

I de tidigare faserna av projektet var Tero Larsson och andra åkare i nära kontakt med kommunen.

— Referensgruppen var ett bra sätt att jobba på, då ser man att man kan påverka. De skulle egentligen bara förverkliga det vi varit med och bollat fram men de har gjort om ritningarna utan att kolla med oss. Men nu är jag mest glad om det byggs något över huvudtaget.

Samhällsbyggnadschef Björn Rabenius ger sin syn på bygget.

— Projektet har utökats och det finns mycket runt om som måste ordnas med tanke på placeringen på torget och vi behöver göra ytterligare beräkningar. Vi vill ta ett större grepp för att vara säkra på att vi använder budgeten rätt och att pengarna är säkrade, en lite mer noggrann utredning för kvalité, tid och budget på rätt sätt så vi känner oss säkra på projektet.

Något av hängslen och livrem för att inget ska gå fel.

— Det är prioriterat från vår sida, det är ett prestigeprojekt med tanke på läget och vi har samsyn med politiken och skejtarna om att något ska hända. Jag tror vi vinner på bättre planering nu, ju mer vi lägger ner nu, desto snabbare går det sen, säger Rabenius och ger en uppskattning om gällande tidsram.

— Jag räknar med att vi upphandlar ett stöd för det under hösten med förhoppning om att spaden går i backen vårkanten 2018. Men det är under förutsättningar att det finns konsulter och entreprenörer.

Läs mer om dessa ämnen

Fritid och livsstilInfrastruktur

Mest delat denna vecka