Student 2018: Glädjescener på Violentorget i Flen

Flen

Värmeböljan återvände lagom till studenten på Prins Wilhelmgymnasiet. Strax efter lunch på lördagen utspelades ett lustfyllt skådespel när avslutning, med utspring till släkt och vänner avhandlades på Violentorget.– Det här känns väldigt, väldigt bra och nu ska jag bara njuta en stund, sa Fredrik Lundblad innan han hissades av familjen.

Utanför de tillfälliga avspärrningarna runt Violentorget väntade familjer, släkt och vänner tålmodigt i solen. På pricken klockan ett började Flens blåsorkester spela och samtidigt öppnades skolans dörrar. Sen gick det undan när årets studenter på Prins Wilhelmgymnasiet sprang ut för att uppvaktas.

En stund innan det var det samling i skolans amfiteater för tal, nationalsång och betygsutdelning. Rektorn Jonas Axelsson sparade inte på krutet när han önskade samtliga avgångselever lycka till och uppmuntrade dem samtidigt att tänka positivt.

  • På lördagen firades studenten på Prins Wilhelmgymnasiet. Foto:
  • Fredrik Lundblad har just tagit studenten och hissas av familjen. Foto:
  • Ett kramkalas utan dess like tog vid när studenterna kom ut på Violentorget. Foto:
1/

– Sikta högt och låt aldrig någon sätta sig på er. The sky is the limit, titta bara på Christer Fuglesang. Han ville upp i rymden och dit kom han också till slut, sa Jonas Axelsson och fortsatte:

– Det finns stunder då det är jobbigt men låt det aldrig hålla er tillbaka. Ni klarar av mycket mer än ni tror – Det vet alla vi lärare som sitter här och gläds mer er i dag.

Efter betygsutdelning, kramar, nationalsång och mösspåtagning var det så dags för det som alla väntat på. Utspringet liknade, som sig bör, ett livligt kosläpp om våren och det tog inte lång tid för de segerrusiga studenterna att hitta fram till rätt famnar.

  • Nationalsång och mösspåtagning. Foto:
  • Skolans rektor Jonas Axelsson passar på att dela ut betygen innan utspringet startar. Foto:
  • Många väntade med plakat, blommor och presenter på sina nybakade studenter. Foto:
1/

– Nu känns det bra. Det är så skönt att vara klar med skolan, sa Rawa Ahmed och kramades om av familjen.

Några separations- och lättnadstårar syntes också trilla ned för kinderna på flera av de nybakade studenterna. Ett större kramkalas tog vid innan kortegen genom staden stod vid.

– Nu ska jag fira med släkt och vänner och bara njuta en stund. Det känns väldigt, väldigt bra och det här är en dag som jag försökt att förbereda mig på, sa Fredrik Lundblad.

  • För vi har tagit studenten... Foto:
  • Rawa Ahmed firas efter utspring av familjen. Foto:
  • Pappa Abdulla Krasniqi kramar om sin dotter Shkendije Krasniqi. Foto:
1/

Till hösten ska han läsa vidare till civilingenjör i Linköping. Innan dess väntar en sommar med både nytta och nöje.

– Jag ska jobba som glassförsäljare i sommar, men också njuta av en del ledighet innan studierna tar vid, sa fredrik Lundblad.

Violentorget var fullsatt med studentenfirare. Foto:

Läs mer om dessa ämnen

Flenstudent