Sträckan mellan Yxtatorpet och Malmköping byggdes klart för drygt tre år sedan.

Bilister kräver viltstängsel på väg 55 – här är Trafikverkets svar

Flen

Flera viltolyckor har skett på väg 55 och röster har höjts om att det borde finnas viltstängsel mellan Yxtatorpet och Malmköping.

Men det finns inga planer på att sätta upp viltstängsel på sträckan.

Under tisdagen skrev tidningen om Mahdi Taleb Aziz som förra veckan krockade med ett rådjur på väg 55 när han var på väg från Flen till Malmköping.

Den del av vägen som Mahdi Taleb Aziz körde på vid olyckan, mellan Yxtatorpet och Malmköping, byggdes klart för drygt tre år sedan och blev då en två plus ett-väg. Höga berg ligger vid sidorna av vägen.

Conny Lassfolk var projektledare för bygget.

— Det är många år sedan nu som den formella processen om viltstängsel var. Det man kom fram till då var att vägens beskaffenhet och karaktär med bergen sågs som en viltbarriär i sig. Det är anledningen till att man kom fram till att inte sätta viltstängsel där, säger han.

Flera viltolyckor har skett på sträckan, något som tidningen har skrivit om tidigare. Mahdi Taleb Aziz är bara en av de som vill se viltstängsel längs vägen, eftersöksjägare varnade för viltrisken både i samband med att vägen byggdes klart och i fjol efter att olyckor inträffat på sträckan.

Men det finns inga planer på att sätta upp viltstängsel längs vägen.

— Visar det sig att det sker mycket olyckor på någon delsträcka längs en befintlig väg så får tar man ställning till det. Men information om någon sådan uppföljning längs den vägen har inte kommit till mig, säger Conny Lassfolk.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

FlenMalmköpingTrafikTrafikolycka
Relaterat

Mest delat denna vecka