Arkivbild från Bondegatan.

Ingen gripen efter skott i lägenhet

Katrineholm

Ännu är ingen gripen för skjutningen i en lägenhet på Bondegatan i Katrineholm på måndagsförmiddagen. Polisen fortsätter att knacka dörr i området och höra vittnen.

— Ingen är frihetsberövad, säger åklagaren Klas Engdahl, som leder förundersökningen efter skjutningen på måndagsförmiddagen.

Det var ett vittne som hörde en hög knall från lägenheten och kontaktade polisen. I lägenheten fanns en man i 30-årsåldern som skottskadats i ena benet. Han fördes till sjukhus med ambulans och han har blivit opererad. Han har kunnat höras av polisen. Vad som framkommit i det förhöret vill dock inte Klas Engdahl gå in på.

— Polisen har pratat med honom, men jag kan inte berätta vad som kommit fram.

Två personer hade försvunnit från lägenheten när polisen anlände och polisen söker nu efter de personerna. Något vapen fanns inte kvar, men däremot hittades en tomhylsa, vilket enligt Klas Engdahl betyder att någon form av pistol har använts. Under tisdagen fortsätter polisen knacka dörr i området och höra grannar och andra vittnen. Lägenheten har undersökts av polisens tekniker.

— Polisen jobbar med att få fram uppgifter om de misstänkta, säger Klas Engdahl, som inte kan svara på om personerna är kända av polisen sedan tidigare.

Under måndagskvällen sa polisens jourhavande förundersökningsledare att man hade gott hopp om att hitta de misstänkta. Det hoppet lever än:

— Har man några som är uppsatta som misstänkta är det klart att man har förhoppningen att de ska frihetsberövas. Vi har misstänkta, då talar väl allt för att de förr eller senare anträffas, säger Peter Göransson, kommissarie vid Katrineholmspolisen.

Skjutningen på Bondegatan är den tredje skjutningen i Katrineholm sedan i maj i år. Under natten till den 1 maj sköts en man i benet vid bensinstationen Qstar på Västra Fredsgatan. Den 14 maj sköts en 35-årig man till döds utanför Östra skolan på Norr.

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKrimmisshandel
Relaterat

Mest delat denna vecka