Carina Pettersson och Simon Axelsson har bytt simhallen mot Orrestaö. Foto:

Kafé och camping öppen i kommunal regi

Flen

I veckan har kaféet och campingen vid Orrestaö-badet öppnat för säsongen. När de som drev verksamheten förra året hoppade av sent, såg man på fritidsavdelningen på kommunen ingen annan lösning än att driva själva i år.

Förra året drevs kaféet och campingen på Orrestaö av kommunens enhet för arbete och integration. Men i mitten av mars meddelade man från enheten att man inte kunde driva verksamheten i år. Lösningen blev att kommunen själv fick driva verksamheten igen fast genom kommunens fritidsavdelning.

– Vi fick ett sent besked av arbete och integration på grund av att de har en ny organisation för praktikplatser. Det var så sent i tiden att det inte var läge att gå ut med anbud och ge någon utifrån rättvisa förutsättningar att driva det, säger Carl-Fredrik Swenson, enhetschef fritid på Flens kommun.

Eftersom det var kommunen som drev kafé och camping förra året också, om än en annan avdelning, har fritidsavdelningen kunnat överta utrustning och material.

Då simhallen kommer att vara stängd sju veckor i sommar på grund av reparation har fritidsavdelningen kunnat bistå med personal. Kafé och camping kommer att bemannas av ordinarie personal från simhallen, timanställda som nu får arbeta mer än planerat, ungdomar som har fått feriearbete genom kommunen samt två personer som har nystartsjobb.

Hur blir det med driften nästa år?

– Kommunen ska i gång med arbetet att ta fram en ny detaljplan för hela Orrestaö. Det innebär konsekvenser för kafé och camping men vi vet inte hur långt man har kommit med arbetet till nästa sommar, säger Carl-Fredrik Swenson.

Kaféet öppnade i tisdags och redan första dagen besöktes Orrestaö av skolklasser.

– Koloniägare har också varit här. De var lite nyfikna, berättar Carina Pettersson.

Normalt arbetar hon i simhallen.

– Det är spännande att vara här. Det är skönt att få vara ute. Jag hoppas på en varm sommar, säger Carina Pettersson.

På torsdagarna kommer kaféet att öppna senare och vara öppet längre eftersom det även denna sommar är bilträffar på Orrestaö på torsdagar.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

Flens kommunFlenFritidbad
Relaterat