• Inger Zetterström Karlsson, enhetschef för Bibliotek och kultur och Sara Stribe Pavell, administratör för Bibliotek och kultur på biblioteket i Flen, där kanelbullens dag firades under onsdagseftermiddagen. Foto:
  • Bokbytardagen på kanelbullens dag är en del av projektet Sörmland läser. Foto:
1/

Kanelbullens dag firades med bokbyten

Flen

På biblioteken i Flen och Malmköping kombinerade man bullätande med läsning. På kanelbullens dag passade man nämligen på att bjuda in till bokbyte.

Bokbytardagen är en del av projektet Sörmland läser som ska uppmana till mer läsning i länet.

— Vi ville ha en bokbytardag och tittade på olika datum. Då tyckte vi att det passade bra att kombinera det med kanelbullens dag, säger Sara Stribe Pavell, administratör för Bibliotek och kultur.

På biblioteken i Flen och Malmköping kunde man under onsdagseftermiddagen ta med sig en bok man redan läst och byta till en annan som man tyckte såg intressant ut, samtidigt som det serverades bullar och kaffe.

— Syftet är att inspirera till läsning när man ser en bok man vill läsa och byta till. Bokbytardagen riktar sig framförallt till vuxna, men vi har barnböcker här också, säger Sara Stribe Pavell.

Projektet Sörmland läser är ett samarbete mellan länsbildningsförbundet Sörmland, studieförbund, folkhögskolor och folkbibliotek. Projektet pågår under hösten 2017.

Utöver kanelbullens dag har det varit flera författarträffar på olika bibliotek i Sörmland under hösten. Ett av dem var förra veckan på biblioteket i Flen, då Marianne Cedervall var där. Två till författarträffar kommer att äga rum i höst, den 21 oktober är Susanna Alakoski på Nyköpings stadsbibliotek och den 2 november är det dags för en författarträff med Sara Lövestam på stadsbiblioteket i Trosa.

— Tanken med projektet är att få människor att läsa. Läskunnighet är viktigt och vi har också många nyanlända som kan ha svårt med språket. Ett sådant här projekt är viktigt på alla sätt, säger Inger Zetterström Karlsson, enhetschef för Bibliotek och kultur.

En annan del av projektet är en poesiblogg som kommer att publiceras nästa vecka. Det här är den sista veckan man kan skicka in sitt eget poesibidrag till bloggen. Det lämnar man antingen in till biblioteket eller mejlar till info@lbfsormland.se.

Kanelbullens dag

Kanelbullens dag firas den 4 oktober varje år.

Dagen infördes 1999 av Hembakningsrådet.

7 miljoner bullar säljs under kanelbullens dag.

57 procent av svenskarna äter minst en bulle den 4 oktober.

Källa: Kungsörnen och Mitt kök.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

FlenMalmköpingBakverkBibliotek
Relaterat

Mest delat denna vecka