Konstnärerna Håkan Blomqvist och Karin Westman. Foto:

Konstnärspar visar glaskonstverk i Flen

Flen
annons

Makarna Håkan Blomqvist och Karin Westman har ställt ut sina glasskulpturer i bland annat New York och Tokyo.

Från och med i dag kan man se skulpturerna i Flen.

Mellan klockan fem och åtta i kväll hålls vernissagen på Orresta gård. Utställning pågår sedan fram till den andra november.

I snart tjugo år har Håkan Blomqvist och Karin Westman använt glas i sitt konstnärskap.

— Det är fascinerande med det varma och böjliga som sedan blir kallt och hårt, säger Håkan Blomqvist.

En del av skulpturerna är skapade utifrån olika tankar som funnits hos konstnärerna under skapandet, en av skulpturerna på utställningen är till exempel skapad när en person paret känner brottades med cancer. Inuti den skulpturen ser man celldelning gestaltas. Andra skulpturer är av mer abstrakt natur.

— Då har processen börjat med en idé som sedan blir ett färdigt verk. Då jobbar vi inte mot ett tydligt mål, men man kan i efterhand se att det finns inspiration och influenser från exempelvis en resa, säger Karin Westman.

Skulpturerna är ugnsgjutna. Paret gör dem genom att göra former i sand. Formerna bildar ett hål i sanden och det hålet fyller konstnärerna med kallt glas. Sedan läggs detta in i en ugn där glaset värms upp.

För den som gillar konst så finns det mycket att se i Flen just nu. Förutom den nya utställningen på Orresta gård så är det till helgen dags för konstrundan i Flen.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

FlenKonst
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka