• Anders Berglöv, Socialdemokraterna.
  • Karina Bundgaard Krogh, Centerpartiet. Foto:
1/

Lovar verka för fler tågstopp

Flen

När kommuninvånarna får ställa sina egna frågor till Flens politiker är det frågor som rör äldreomsorg och kommunikationer som är populärast, på tidningens sajt #kan du lova.

På Eskilstuna-Kurirens valsajt #kandulova kan du som kommuninvånare själv ställa frågor direkt till lokalpolitikerna och få svar. Du kan också se vad andra människor har ställt för frågor.

Det är äldreomsorg och kommunikationer som är de populäraste frågeämnena just nu. Bland annat har en kommuninvånare frågat om politikerna kan lova att jobba för en tågstation i Sparreholm.

– Det vi som politiker kan göra när det gäller kommunikationer är att driva på olika myndigheter. Vi vill att man ska titta på möjligheten till tågstopp i Sparreholm, säger Karina Bundgaard Krogh, Centerpartiet.

Hon säger vidare att Centerpartiet också vill verka för fler tågstopp i Flen och för att Trafikverket bygger om väg 55 mellan Malmköping och Strängnäs. När det gäller väg 55 säger hon att det för Flens kommun handlar om att samarbeta med grannkommunerna för att få till en förändring.

Till tidningens valsajt har det också kommit in frågor om äldreomsorgen. Bland annat frågas om politikerna kan lova att bygga ett servicehus, där äldre kan bo även innan de är så sjuka att de inte har någon glädje av umgänge.

– Vi står bakom kommunfullmäktiges beslut att bygga två nya särskilda boenden. Men vi vill också få fram fler trygghetsboenden i kommunen, även om det inte behöver vara kommunen som driver dem. Det är en boendeform där det ingår lite hemtjänst men det inte finns personal dygnet runt. Den formen av boende kan man komma in på när man fortfarande är pigg men kan få del av tryggheten på boendet, säger Karina Bundgaard Krogh.

Även Socialdemokraterna vill verka för fler trygghetsboenden.

– Den här mellanformen av boende, där man själv kan välja att flytta till boendet, är vi väldigt positiva till, säger Anders Berglöv (S).

Kan du lova att jobba för bättre kommunikationer?

– Vi vill verka för fler tågstopp i Flen. Vi som kommun äger inte de frågorna, det är det regionen och Mälab som gör, men för oss som kommun är det viktigt med bra kommunikationer för vår tillväxt, säger Anders Berglöv.

Det har också kommit in en specifik fråga som rör ombyggnaden av Varia-övergången över järnvägen i Flen, där frågeställaren vill se att övergången blir klar i höst.

– Nej, det kan jag inte lova. Det är Trafikverket som äger frågan men vi som kommun har intresse av att det blir löst så fort det går, säger Anders Berglöv.

Vill du ställa en fråga till politikerna?

Gå in på sajten kandulova.sormlandsmedia.se. Du kan också gå in på ekuriren.se och klicka dig vidare därifrån till sajten.

Klicka på Skicka fråga. Där skriver du in din fråga som ska börja med "Kan du lova". Frågan kan som längst vara 140 tecken lång.

Du behöver uppge ditt namn och kontaktuppgifter men behöver inte skriva under med ditt namn, du kan använda signatur.

Frågan ska gälla det politikerna i kommun eller landsting styr över, som vård, skola eller kommunikationer.

Frågorna publiceras efter hand.

Följ hur svaren på frågan du ställt kommer in på samma sajt. Du kan också dela din fråga, och politikernas svar, i sociala medier.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SocialdemokraternaCenterpartietFlen#kandulovaKommunalpolitikVal 2018
Relaterat