Det är fritidsgårdarna i Flens kommun som arrangerar Sommaryran. Gisela Stücki är enhetschef på fritidsgårdarna i Flens kommun. Foto:

Lovet firas med disco och artister

Flen

På fredag anordnas Sommaryra, ett drogfritt ungdomsdisco på Amazon. På scenen uppträder bland andra Lani Mo och Ille Freeway.

Tidigare år har fritidsgårdarna på Flens kommun arrangerat sommaryra, aktiviteter för att fira in sommarlovet, utomhus.

– I år fanns önskemål om att vara inomhus eftersom det är så väderberoende annars. I år har en arrangörsgrupp på tolv ungdomar önskat artister och lokal. Ett av våra huvudmål är delaktighet. Det är så vi jobbar till vardags med, berättar Gisela Stücki, enhetschef fritidsgårdar, Flens kommun.

I år hålls festen på Amazon/The Culture House på fredag kväll mellan klockan 20.00 och midnatt. Sommaryran vänder sig till unga från årskurs sex till 19 år och är gratis.

– Man behöver inte bo i Flens kommun för att få komma, bara man har rätt ålder inne och är drogfri.

Det blir disco med DJ Toto mellan uppträdandena. På scenen uppträder de kända artisterna Lani Mo och Ille Freeway. Dessutom kommer lokala förmågor från gruppen 0157 att uppträda. De lokala musikerna är både ungdomar som går på fritidsgården nu och som har gått där tidigare.

Varför behövs det ett samlat arrangemang i samband med skolavslutningarna?

– Det ska finnas ett alternativ. Ofta är det tradition att ha ett ställe att gå till och unga kan kanske känna sig tvingade att prova alkohol. Men här har vi ett drogfritt alternativ med fritidsledare och vakter. Det är ett tryggt ställe föräldrarna kan skjutsa ungdomarna till, säger Gisela Stücki.

Under kvällen finns det också möjlighet att prova på att måla på graffitiväggen utomhus i samarbete med Culture House.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

FlenFritidUngdomar
Relaterat