Foto:

Man åtalad för epa-påkörning

Katrineholm/Flen

En 63-årig Flensbo misstänks för vårdslöshet i trafik efter att ha kört på en epa-traktor i samband med en omkörning på väg 55 mellan Valla och Katrineholm.

Den 63-årige Flensbon åtalades på onsdagen i Nyköpings tingsrätt för vårdslöshet i trafik samt obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Det var den 5 december 2016 som händelsen inträffade på väg 55 mellan Valla och Katrineholm. 63-åringen, som körde vanlig personbil, gjorde en farlig omkörning av epa-traktorn, vilken framfördes av en yngre person. I samband med omkörningen körde 63-åringen på epa-traktorn så att skador uppstod, enligt åklagarens stämningsansökan.

Efter olyckan fortsatte mannen sin färd trots påkörningen, därför åtalas han också för obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Flensbon har förnekat brott, men åklagaren åberopar en filmsekvens som bevis, sekvensen visar påkörningen. Filmen är tagen inifrån epa-traktorn. Åklagaren vill också kalla flera vittnen till huvudförhandlingen. Åklagaren åberopar även en handstilsanalys som bevis på att det är 63-åringen som svarat på en förfrågan från försäkringsbolaget med anledning av olyckan.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings tingsrättFlenKatrineholmVallaTrafikTrafikbrott
Relaterat