• Felicia Rydstedt tog SM-guld med både vänster och höger arm. Det innebär att hon även har kvalificerats till EM och VM senare i år. Foto:
  • Sara Nyberg tog brons med vänster arm och blev fyra med höger arm. Foto:
1/

Många medaljer i SM för armbrytarna från Flen

Flen/Avesta

I helgen avgjordes SM i armbrytning i Avesta. Det resulterade i ett gäng medaljer och kvalificeringar till EM och VM för Flens armbrytare.

Helgens tävlingar genererade såväl väntade segrar som skrällar. De som blir etta eller tvåa i SM kvalificerar sig till EM och VM.

— Det är jätteviktigt att ta de platserna så att man kan börja förbereda sig, säger Roine Eklund från Flen Armfighters och Flens sport och hälsa IF.

Felicia Rydstedt tog guld i sin viktklass -70 kg i både vänster och höger arm.

— Det är inga konstigheter, på pappret var det klart men man måste dit och göra det också, säger Roine Eklund.

Flera Flenidrottare kom hem från SM med medaljer. Elin Kålbäck tog brons i viktklassen -55 kg med vänster arm. Sara Nyberg i viktklassen -60 kg tog brons med vänster arm. David Jansson tog silver i viktklassen -110 kg med vänster arm och brons med höger arm. Sandra Brovall tog brons i viktklassen -60 kg med höger arm. Ann Johansson tog silver i -60 kg med höger arm.

— Det som var en positiv överraskning under helgen var att Ronny Ceder vann 70-klassen, berättar Roine Eklund.

Ronny Ceder tog guld med höger och vänster arm i klassen -70 grand master, för de som är över 50 år. Men han tog också guld med höger arm i sin "vanliga" viktklass, där tävlande i alla åldrar deltar.

— Det var många unga killar som såg på avundsjukt, säger Roine Eklund.

Helgen resulterade i totalt tolv medaljer för Flen i klasserna master, där de tävlande är över 40 år, och grand master, där de tävlande är över 50 år.

— I de klasserna brukar Flen vara starkast, säger Roine Eklund.

Zilan Mercan vann två guld, med både vänster och höger arm, i klassen SubJunior, där de tävlande är under tolv år.

Trots att flera tävlande från Flen nu har kvalificerats till EM och VM är det osäkert om några tävlande från Flen kommer att delta på EM i Bulgarien i juni. Fokus ligger istället främst på VM i Turkiet i oktober.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

FlenArmbrytningSport
Relaterat