Polis och ambulans larmades till Malmköping sent på torsdagskvällen sedan en stökig man försökt ta sig in i flera bostäder. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto:

Naken man löpte amok i Malmköping – gapade, skrek och bets

Malmköping

Sent på torsdagskvällen fick polisen samtal om att en högljudd, blodig och naken man försökte ta sig in i flera bostäder i Malmköping. Han ska också ha bitit två personer.

Det var strax före klockan elva på torsdagskvällen polisen fick flera samtal om en man som försökte ta sig in i bostäder i Malmköping. Enligt polisen ska mannen även ha varit inne i åtminstone en bostad där han slagit sönder saker innan han försvann.

– Han har härjat omkring i en bostad och slagit sönder fönster. Han har även haft sönder en balkongdörr på en bostad och ska också ha burit omkring på en trasig fönsterruta, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Polisen uppger att mannen gapat och skrikit och han var blodig efter att ha skurit sig på glasskärvor. Enligt polisen ska han också ha bitit två kvinnor i två olika bostäder under sin framfart.

– Han hade inga kläder på sig heller och var rätt nerkyld. Han verkade inte må riktigt bra. Han var även påverkad av narkotika, säger Björn Öberg.

Strax efter klockan elva på torsdagskvällen greps mannen och fördes till sjukhus för omplåstring.

Polisen har upprättat anmälningar om två fall av hemfridsbrott, två fall av misshandel och två fall av skadegörelse. Mannen, som är i 30-årsåldern, är även misstänkt för narkotikabrott.

Han anhölls under natten efter beslut av åklagare och var fortsatt anhållen under fredagseftermiddagen.

Enligt polisen var mannen både förvirrad och aggressiv och verkar inte vara bekant med dem han attackerat och försökt ta sig in hos.

– Det verkar vara helt slumpmässigt, säger Björn Öberg hos polisen.

De två kvinnor, en i 65-årsåldern och en i 30-årsåldern, som utsatts för misshandeln ska enligt polisen ha klarat sig med lindriga fysiska skador.

Läs mer om dessa ämnen

Malmköpingpolis