Just nu är det flera projekt på gång i Flen. Staden kommer bland annat att få nya lägenheter och butiker.

Ny "attraktion" planeras i centrala Flen

Flen

Snart kan Flen få en ny publik verksamhet med flera funktioner. Om allt går som tänkt slår verksamheten upp portarna i centrala Flen till sommaren.

Just nu händer det mycket i Flens på bygg- och näringslivsfronten i Flen. Tidningen har tidigare berättat om de nya lägenheterna som kommer att byggas i centrala Flen, samt om Jysk och Jem & Fix, som ska öppna i gamla Kefafabrikens lokaler bakom Willys.

Men nyheterna i stadens näringsliv är fler än så. Kommunens näringslivschef Mikael Larsson berättar att det också planeras en slags publik verksamhet i stadskärnan.

– Det är mycket på gång i Flen. Det här är en attraktion, en publik verksamhet där du kan sitta och slappna av men även inhandla något, säger Mikael Larsson, som är förtegen om detaljerna kring den nya verksamheten, då det ännu inte är helt säkerställt att projektet blir av.

Om allt går som tänkt, kan den nya verksamheten öppna redan i sommar.

– Det kommer att drivas av en privat aktör men i samarbete med kommunen, det är förhoppningen, säger Mikael Larsson.

Vilken aktör som flyttar in i Coops gamla lokaler på Götgatan bredvid Systembolaget i centrala Flen, är heller inte klart ännu. Men det kommer att bedrivas dagligvaruhandel i lokalerna, berättar Rolf Lydahl, vd på Sofielunds fastigheter AB, som äger fastigheten.

– Vi har ett par stycken vi samtalar med, säger Rolf Lydahl.

Läs mer om dessa ämnen

FlenNäringsliv