• Samhällsbyggnadsförvaltningen ska utreda var nya offentliga toaletter kan placeras. Foto:
  • Toaletterna på Stadshuset är numera stängda. Foto:
1/

Nytt liv i toalettfrågan i Malmköping

Malmköping

De offentliga toaletternas vara eller icke vara är en het potatis i Malmköping. Nu väcks nytt liv i frågan.

De offentliga toaletterna på Stadshusets gavel håller inte längre måttet och stängdes under våren.

Moderaternas Sven-Gunnar Johansson är förste vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och har fått många frågor om de offentliga toaletterna i Malmköping.

— Folk har varit upprörda, i Malmköping är det mycket folk på sommaren, mycket turister, och det finns ett stort behov av en offentlig toalett, säger Johansson som inte tycker att den enda som nu finns vid busstorget är tillräcklig.

Ärendet behandlades på senaste nämndmötet men om det blir nya toaletter ska de inte vara tillfälliga och det blir ingen snabb tillfällig lösning till årets sommarsäsong.

— Nu har jag gett förvaltningen i uppdrag att fram till nästa sommar utreda offentlig toalett och det gäller inte bara Malmköping. I Flen finns en som är stängd och kanske behövs det på fler orter. Toaletter kostar pengar och ska underhållas varje dag, som den som finns på riskväg 55 där de har ett krav på att den städas varje dag, säger Johansson.

Utredningen ska ge svar på var och hur mycket det skulle kosta i installation och drift.

— Alla ställde upp på det, även från majoritetens sida. Det ska bli genomfört under hösten och ge förslag på hur vi går vidare, säger Sven-Gunnar Johansson.

Läs mer om dessa ämnen

MalmköpingSamhälle

Mest delat denna vecka