• Polisen på plats i Stadshuset under onsdagen. Senare i höst kommer tiden de finns tillgängliga här att minska med två timmar. Foto:
  • Dags att byta ut informationen snart. Foto:
1/

Öppettiderna hos Polisen i Flen kortas

Flen
annons

Med start onsdag 18 oktober gäller de nya förkortade öppettiderna hos polisen på Flens stadshus. Men det ska inte innebära försämrad service – tvärtom effektivisering av arbetstiden.

Klockan tio till 16 är de nya öppettiderna för poliskontoret bredvid receptionen på Stadshuset. Detta innebär två timmar färre då kontoret i dagsläget är öppet mellan åtta och 16.

Att gå från åtta till sex timmar har sin förklaring i effektivare timmar i tjänst.

— Vi har väldigt få besökare mellan åtta och tio, de flesta kommer senare. I Vingåker har vi öppet mellan tio och 16 och då tänkte vi jämställa de två, säger polisen Pirjo Svegréus.

De två sparade timmarna på morgonen kan polisen nu istället använda till att följa upp tips de fått under dagen och vara mer synliga och fotpatrullera i Flen.

— Som det är nu får vi ofta jobba minst 10 timmar. En dag som denna lastar vi upp och åker till Flen vid sju och ofta blir det att vi får stanna till 17 och det går över vårt arbetstidsavtal, säger polisen Maria Ekengren.

Både Svegréus och Ekengren, och resten av poliserna som jobbar i Flen, är övertygade om att förändringen ger bättre service.

— Vi kan vara effektivare och om någon kommer vid kvart över fyra vill man ju inte säga att de får vända sig till 114 14. På det här sättet har vi arbetstid kvar efter 16, säger Ekengren.

Under öppettiderna ska poliserna på Stadshuset kunna serva medborgarna därifrån och inte behöva åka ut på larm om det inte är något exceptionellt. De larmen sköts först och främst av andra polisenheter.

— Nu ska man säga att bara för att vi inte åker innebär det inte att det inte finns någon polis i Flen. Vi har både dagspasset och kvällspasset som också rör sig i området, säger Svegréus.

Maria Ekengren skickar med ett tips till allmänheten.

— Många tror att man måste vänta tills onsdagar för att hämta eller lämna hittegods. Men vi har ett avtal med kommunen där personalen är upplärd för att hantera detta, så de kan hjälpa till med godset när receptionen är öppen.

Två timmar färre

Polisens kontor på Stadshuset är öppet mellan 8 och 16 till och med vecka 41.

Onsdag 18 oktober blir första dagen med de nya öppettiderna 10 till 16.

annons

Mest delat denna vecka