Anton Larsson och Paulina Bånge. Foto:

Pojkvännens presentation om namnet Bånge sprids som en löpeld på sociala medier

Stockholm/Flen

Paulina Bånge från Flen fick en powerpoint-presentation av sin pojkvän – där han argumenterade för varför de ska ta namnet Larsson om de gifter sig.

Nu har hennes twitter-inlägg om presentationen engagerat tusentals personer.

Det finns bara ett fåtal personer i Sverige som heter Bånge i efternamn, många av dem har koppling till Flen.

Så är fallet för 28-åriga Paulina Bånge, som är uppvuxen i Flen.

I dag bor hon i Stockholm tillsammans med sin pojkvän Anton Larsson.

En diskussion om vilket namn de ska ta om de gifter sig har nu fått en oväntad vändning.

— Vi pratade om vilket namn vi skulle ta om vi gifter oss. Jag sa att jag ju inte kan byta till Larsson och bli en i mängden. Han kände att det är konstigt att byta till namnet Bånge, med tanke på vad det betyder*.

— Jag tänkte inte mer på det, men när han kom hem från jobbet dagen efter berättade han att han ville visa en grej. Då hade han gjort en jätteambitiös powerpoint-presentation om varför det är absurt att heta Bånge. Han kallade det för "en objektiv redogörelse för namnen", men jag skulle säga att den är ganska vinklad.

Hur reagerade du när du såg den?

— Jag tyckte att det var roligt. Jag tog bilder på presentationen och la upp den på Twitter. Jag tänkte att några kompisar skulle tycka att det var kul och hade inga förväntningar på att så många skulle engagera sig. Men jag märkte snabbt dagen efter att inlägget gick bra. Varje gång jag går in har jag fått hundratals nya reaktioner.

Paulina Bånge lade upp sitt inlägg under måndagskvällen. På onsdag eftermiddag hade över 7000 personer gillat inlägget och nästan 2000 personer hade delat det.

— Många människor hör av sig och berättar om sina egna namn och hur de har gjort. De säger också vad de tycker att vi ska välja, och det är en klar fördel för Bånge. Det är flera från Flen som har hört av sig och hejar på mig, en av de sakerna Anton tog upp i presentationen var att namnet kopplas till Flen. Det är också flera som heter Larsson som har intygat att det måste vara bättre att heta Bånge som är mer roligt och unikt. Den andra sidan säger att vi ska tänka på våra barn och att de riskerar att bli mobbade.

Brukar du själv få mycket kommentarer om ditt efternamn?

— Ja, alla Bånge-skämt som finns på denna jord har jag hört minst tio gånger. Det är flera som har skrivit skämt till mig nu, men jag är oberörd av det vid det här laget.

Trots presentationen lutar det åt att namnet Bånge får stanna kvar.

— Det var ett ambitiöst försök till övertalning men jag har inte ändrat ståndpunkt. Presentationen avslutades med ett konstaterande att vi förmodligen kommer att heta Bånge eftersom det är jag som bestämmer. Jag kan säga att det inte blir något bröllop förrän han går med på att heta Bånge.

*Bånge är ett annat ord för stånd eller erektion.

Läs mer om dessa ämnen

Flen