• Årets ungdomslag: Dunkers IF Flickor 03-05, fotboll. Märta Jävergren fick tala med konferencier Caxton Njuki. Foto:
 • Fridda Winnerstig, Ledarstipendiet, Martin Park och Marcus Carlsson, Ung ledare och Ola Söderqvist, Idrottsstipendiet (Hälleforsnäs IF). Foto:
 • Fristaden stod för liveunderhållningen. Bandet består av; sång Sara Rudolfsson, gitarr och sång Lars Björkman, gitarr Adam Jakobsson, trummor John Olsson och på bas Timothy Selander. Foto:
 • Årets manliga idrottare heter Eldin Lugonja. Prisutdelaren var Tage Persson, ordförande Samhällsbyggnadsnämnden. Foto:
 • Årets kvinnliga idrottare blev Elin Rombing. Prisutdelare var Tage Persson igen. Foto:
 • Årets unga idrottare blev Ali “Farzad” Khan. Foto:
 • Fristaden. Foto:
 • Fristaden. Sångerskan heter Sara Rudolfsson, på gitarr Lars Björkman. Foto:
 • Årets lag vanns av Flens Golfklubbs damlag. Agneta Wagneryd mottog priset av Caxton Njuki. Foto:
 • Årets Idrottare med funktionsnedsättning: Gulled Mohammed Ali. Foto:
 • Carla Swenson. Foto:
 • Årets eldsjäl Johan Thorell hade jouren och fick rycka ut. Foto:
 • Årets aktivitetsledare blev Mathias Jävergren. Foto:
 • DJ Alexander Broms har precis gjort klart för att spela med Craig David. Foto:
 • Alexander Broms dj:ade kvällen lång. Foto:
 • Årets organisationsledare, Frida Winnerstig, förmodligen den gladaste pristagare av dem alla. Foto:
 • Juryns hederspris gick till Flens Armfighters, prisutdelare var Monica Falk som gav priset till Ann Johansson. Foto:
 • Nyköpingsbandet Fristaden. Foto:
 • Konferencier Caxton Njuki. Foto:
1/

Rekorddrag på årets idrottsgala i Flen

Flen

Det var lapp på luckan när de främsta idrottsprestationerna för 2016 skulle prisas på idrottsgalan i Flen.

Intresset för att rösta på sina favoriter inför galan var i år rekordhögt.

— Vi har fått in nästan 2 100 röster om jag räknar varje pinne. Drygt 750 av dem var unika röster så jag skulle nog säga att det är rekord och det är jättekul att se, säger Carla Swenson, chef kommunens fritidsenhet tillika galaarrangör.

Förutom ett rekordbra röstningsförfarande var galan även slutsåld vilket innebar förutom de nominerades medbjudna gäster över 100 gäster därtill.

— Sammanlagt var vi en bit över 200, säger Carla Swenson.

Konferencier var Caxton Njuki, DJ var Alexander Broms och för livemusiken svarade Nyköpingsbandet Fristaden.

Här är alla vinnarna och nomineringarna

Årets kvinnliga idrottare: Elin Rombing, fotbollsspelare i Eskilstuna United. Nominering: Elin har under 2016 fått speltid i allsvenskan med Eskilstuna United och hon bidrog med sina prestationer till F19-lagets SM-guld under hösten. Inför årets säsong har Elin fått A-lagskontrakt i den hårdsatsande Eskilstunaklubben.

Årets manliga idrottare: Eldin Lugonja, fotbollsspelare Åtvidabergs FF. Nominering: Eldin är en talang med sina rötter i Flens IF. I anrika ÅFF spelar han en framträdande roll som tung forward och målskytt i U19-laget. 26 mål på totalt 38 matcher vittnar om Eldins styrka som målskytt. Laget vann DM och kan alltså titulera sig bäst i Östergötland i U19.

Årets ungdomslag: Dunkers IF Flickor 03-05, fotboll. Nominering: Ett härligt gäng med tjejer som älskar att spela fotboll. Under 2016 har laget lockat till sig många nya spelare från alla delar av kommunen. 30-talet tjejer lirar fotboll på Dalvallen och fler ser det ut att bli.

Årets unga idrottare: Ali “Farzad” Khan, Flens IF fotboll. Nominering: Ali började spela fotboll våren 2016 och blev snabbt en pådrivande och peppande mittback i P14-laget. Med sin goda fysik klarar han att spela på olika positioner och har också gjort debut i A-laget i division 4 under hösten.

Årets lag: Flens Golfklubbs damlag. Nominering: Flens golfklubbs damlag vann i hård konkurrens 2016 års seriespel i division 1 i Södermanlands golfdistrikt. I ett lag där handicapsystemet möjliggjort att såväl hög- som låghandikappade har kunnat bidra till segern har Flens GK:s damlag visat att den laganda och entusiasm som finns i gänget är ett vinnande koncept.

Årets Idrottare med funktionsnedsättning: Gulled Mohammed Ali, Flens Friidrott & Violen Innebandy. Nominering: Tävlar i friidrott för Flens FS och spelar en ledande roll i Violen Innebandy. Vann Kurortsloppet i Bie i september och placerade sig bra både i KK-joggen i Katrineholm och i Oxelöloppet. Har vunnit Sopploppet i Flen fyra år i rad.

Årets eldsjäl: Johan Thorell, Flens Golfklubb. Nominering: Johan har med aldrig sinande entusiasm, energi och kreativitet väckt liv i klubbens ungdoms- verksamhet. Han har motiverat flera av klubbens juniorer att även utbilda sig i ledarskap och ta sig an ledaruppgifter i klubben. Han brinner för att barn och ungdomar ska få härliga och roliga upplevelser i golfklubbens fina miljö och anläggning som han aktivt medverkar till att utveckla.

Årets aktivitetsledare: Mathias Jävergren, Dunkers IF fotboll. Nominering: Från att träna ett gäng tjejer på ca 15 st i åldrar 5-10 år är han nu huvudtränare för ett gäng glada tjejer födda 03-05 på ca 30 st. Ett gäng som utvecklas tack vare Mathias engagemang. Träningar, matcher,läger & futsal aldrig en lugn stund. Han gör allt för tjejerna och är en superbra förebild.

Årets organisationsledare: Frida Winnerstig, Finntorps Ridklubb. Nominering: Frida är ordföranden som med sitt outtröttliga engagemang, sin organisationsförmåga och sin kärlek till ridsporten bidragit till att klubben har över 100 juniorer och seniorer som varje vecka får uppleva lyckan av att umgås och utvecklas tillsammans med sin bästa vän hästen! Frida fick i höstas motta Landstingets ledarstipendium för sina förtjänstfulla insatser inom idrotten.

Juryns hederspris: Flens Armfighters.

Dessutom delades stipendium ut: Idrottsstipendiet till Hälleforsnäs IF, Ung ledare till Marcus Carlsson, Flens Simsällskap och till Martin Park, Flens HC samt Ledarstipendiet till Frida Winnerstig, Finntorps RK.

Läs mer om dessa ämnen

FlenSport