Spökvandring och ridning under Hälsoveckans sista helg

Flen

Efter en händelserik vecka med allt från simning till föreläsningar går nu Hälsoveckan i Flen mot sitt slut. Men det finns fortfarande mer att göra om man vill röra på sig under helgen.

Under lördagen väntar en fullspäckad dag på Lida gård för både barn och vuxna. Mellan klockan 11-15 är Generation Pep på plats för att låta barn testa på olika sporter och aktiviteter. Det kommer att vara allt från fotboll till dans, golf och agility. Barnen har också chansen att träffa en förebild inom idrotten, då Carolina Klüft som är projektledare på Generation Pep kommer att vara på Lida gård.

Från klockan elva på lördagen kan man också vara med på ett gå-lunka-löp-lopp på Lida gård, där man kan gå eller springa en slinga runt Stenhammar i valfri takt. Klockan 14 är starten för Lidagårdsloppet, ett motionslopp på 5 kilometer på ängsmark.

Inne i Flen kommer Sveriges starkaste kvinna att koras på Hammarvallen. Tävlingen, där deltagarna bland annat lyfter tunga stenar och säckar, startar klockan 12 på lördagen.

För de modiga är det spökvandring klockan 19.30 under lördagskvällen, vid elljusspåret vid Hammarvallen.

— Då är elljusspåret nedsläckt och det är för barn som har med sig en vuxen, säger Carla Swenson, enhetschef fritid på Flens kommun.

På söndagen avslutas Hälsoveckan i Flen. Då är det öppet hus på Finntorps ridklubb klockan 13-15. Då kan man prova på att rida och det är ponnypyssel för alla barn. Såväl barn och ungdomar som vuxna är välkomna att besöka ridskolan.

Under söndagen är det också dags för en promenadbingo, som arrangeras av PRO Hälleforsnäs Mellösa. Den pågår klockan 10.00-11.30 och startar vid Folkets hus i Hälleforsnäs.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

FlenHälsaMotionTräning
Relaterat

Mest delat denna vecka