Adam Marttinen. Foto:

Sverigedemokraterna vädrar morgonluft

Flen/Eskilstuna

Valet av en ny ordförande för Kristdemokraterna har väckt förhoppningar hos Sverigedemokraterna.

I onsdags publicerade Eskilstuna-Kuriren en artikel om att Anders Krüger tar över ordförandeklubban för Kristdemokraterna i Flen.

Krüger uttryckte en vilja att se en "högerplattform" efter valet nästa år och har intentionen att tala med alla samtliga partier i Flen – inklusive Sverigedemokraterna.

— Ja, samtal men inte samarbete, sa Anders Krüger och vände sig i stället mot Moderaterna som den mest troliga samarbetspartnern.

Krügers intention kommer dock som positiva nyheter för Sverigedemokraterna.

— Jag tycker det är något helt nytt vi ser i Sörmland, det han (Krüger) i praktiken säger är att Kristdemokraterna i Flen inte har några synpunkter på om Sverigedemokraterna och Moderaterna har förhandlingar om politikens innehåll och att de i ett andra steg handlar med Moderaterna, säger Adam Marttinen, vice distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Sörmland som hoppas att detta kan vara starten för en mer utvecklad dialog.

— Förhållandena ser olika ut, på riksplan har man varit mer välvilligt inställda till samtal med Sverigedemokraterna medan det i Sörmland varit väldigt negativt men det här är väldigt positivt, säger Marttinen.

I en kommentar till ordförandeutnämnandet skriver Adam Marttinen på Sverigedemokraterna Södermanlands hemsida att Krügers nämnande om lag och ordning ligger i linje med Sverigedemokraternas.

— Det är dags för mer repressiva åtgärder på många håll i Sörmland för att återupprätta lag och ordning, något som kan bli möjligt med ett samarbete mellan SD, M och KD, skriver Marttinen.

Vad menar du med repressiva åtgärder?

— Vi har motionerat om att kommunerna ska vara mer delaktiga i att hjälpa polisen i att få till kameraövervakning. Det finns en teknisk svårighet i det då det prövas av länsstyrelsen och kan överklagas men det har förekommit i bostadsområden som Seved i Malmö och i Rinkeby i Stockholm. Det kan också handla om mer närvaro av väktare och ordningsvakter och olika projekt där fler vuxna rör sig ute, säger Adam Marttinen som kommer jobba för att Kristdemokraternas vallistor gynnar Sverigedemokraterna.

— Det är nu man lägger grunden inför valet nästa år och min uppmaning är att Kristdemokraterna runt om i kommunerna på sina vallistor till kommunfullmäktige väljer bort personer som varit avigt inställda till samarbete med Sverigedemokraterna, säger Adam Marttinen.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SverigedemokraternaFlenPolitik

Mest delat denna vecka

Relaterat