Två söks efter skjutning i Katrineholm

Katrineholm

Polis söker på måndagskvällen efter två män misstänkta för en skjutning på Norr i Katrineholm. En man i 30-årsåldern är förd till sjukhus med en skottskada i ena benet.

— Hur det är med honom vet jag inte, men skadorna ska inte vara livshotande, säger Hans Halonen, jourhavande förundersökningsledare vid Katrineholmspolisen.

Det var på förmiddagen, vid 10.30-tiden, som en person hörde en tydlig knall av ett skjutvapen i ett bostadsområde på Norr i Katrineholm. Skottet kom från en lägenhet och polisen larmades omedelbart.

Patrullen som kom till platsen fann den skadade 30-åringen och ytterligare en person i lägenheten. Den skjutne fördes i ilfart till sjukhus med ambulans.

Ytterligare två personer hade befunnit sig i lägenheten innan polisen kom. Det är dessa två som polisen nu söker efter. Enligt Halonen är männen födda på 70- respektive 80-talet. En av dem hör hemma i Katrineholmstrakten.

Polisen tror inte att de misstänkta gärningsmännen är kvar i stan.

— Vi har knackat dörr, hållit förhör och samlat på oss lite bevis. Husrannsakan är gjord men ännu inte med något resultat. Den skadade har vi ännu inte kunnat förhöra. Men vi har gott hopp om att kunna lösa detta, säger Hans Halonen.

Beslut har fattats om ett omedelbart gripande av männen, som i nuläget båda är misstänkta för grov misshandel.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Katrineholmmisshandelpolis
Relaterat

Mest delat denna vecka