Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna har fått sina valaffischer nedrivna på olika platser i kommunen. Foto:

Valaffischer nedrivna i Flen

Flen

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna i Flen har fått sina valaffischer nedrivna på olika platser i kommunen. Partierna vet ännu inte vem eller vilka som ligger bakom gärningarna.

Nu är det endast några veckor kvar till valet och de flesta deltagande partierna är i full gång med att sprida sina politiska budskap i form av valaffischer runt om i landet. Men i samband med att affischerna kommit upp har det också skett en del nedrivningar på flera håll.

I Flen har Vänsterpartiets valaffischer rivits ned på åtminstone två platser.

– Någon eller några har rivit ned dem och jag har ingen aning om vad det rör sig om eller vem det är. Det är givetvis jättetrist att man gör så, säger Kaj Johansson, gruppledare för Vänsterpartiet i Flen.

Att nedrivningarna har riktats mot specifika partier, får Kaj Johansson att fundera på om det kan finnas politiska motiv bakom gärningarna.

– Det har hänt i tidigare val naturligtvis och andra partier också, men när det riktar sig mot enskilda partier så här, så är det lätt att man får intrycket av att det är någon som uppfattar oss som deras främsta motståndare och att de då har politiska skäl att försöka tysta oss.

– Om det är av politiska skäl man gjort så, så tycker jag att det är bättre att de som inte håller med sätter upp en egen affisch bredvid vår och argumenterar emot oss. Vi ska naturligtvis sätta upp nya affischer, säger Kaj Johansson.

Även Sverigedemokraternas valaffischer har rivits ned på samma platser. Enligt Christine Hallinder, ordförande för Sverigedemokraterna i Flen, är detta inte första gången det sker.

– Det är jättetråkigt att det ska behöva hända, vi vill ju få ut vårt budskap. Vi har varit och hämtat nya affischer från tryckeriet i dag och kämpar på. Det är ett lagbrott att riva ner affischerna, vi lever i ett demokratiskt land. På en av platserna är detta andra gången vår affisch rivs ned, säger hon.

Varken Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet har i dagsläget polisanmält händelserna.

– Vi vet inte om det har skett på fler platser, vi ska åka runt och titta. Om vi kommer att polisanmäla eller inte beror lite på hur omfattande det är, säger Kaj Johansson.

– Vi har inte diskuterat det inom partiet än. Vi ska ha ett styrelsemöte på söndag och kommer då att prata om hur vi ska gå vidare med det, säger Christine Hallinder.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Flens kommunFlenVal 2018
Relaterat