Är inte moderat – avstår därför min röst på sossarna

I det kommunala valet är en röst på Socialdemokraterna även en röst på Moderaterna. Skriver signaturen "Nisse". På Bilden Jimmy Jansson (S) och Jari Puustinen (M).

I det kommunala valet är en röst på Socialdemokraterna även en röst på Moderaterna. Skriver signaturen "Nisse". På Bilden Jimmy Jansson (S) och Jari Puustinen (M).

Foto: Joakim Serrander

Insändare2022-10-21 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I det kommunala valet är en röst på Socialdemokraterna även en röst på Moderaterna. I flera S-styrda kommuner i Sörmland väljer man efter valet att samarbeta med Moderaterna. Ett obegripligt beslut. I tidigare första maj-tal var Moderaterna, Socialdemokraternas största motståndare. I samma klass som man idag har mot SD. Vad har hänt med Socialdemokraterna? I tidigare mandatperioder sökte man stöd och samarbete med partier på vänstersidan om Moderaterna.

Är inte moderat, därför avstår jag min röst på sossarna. I Eskilstuna har vi provat Socialdemokraterna och Moderaterna de senaste valperioderna. Här i kommunen finns det två flaggskepp, Eskilstuna Kommunfastigheter och Eskilstuna energi och miljö. Sedan årtionden två välskötta och lönsamma kommunföretag. Nu i samråd med Moderaterna vill man förändra och montera ned dessa.

I en tidigare valperiod beslutades att tillsätta en styrelse med en moderat som styrelseordförande i Kommunfastigheter. Här har man lyckats vända den socialdemokratiska allmännyttans låga bostads hyror till höga marknads hyror.

Nu står Eskilstuna energi och miljö på tur. Här vill man sälja ut 49 procent av det kommunala företaget. En ny ägare kommer säkert att kräva högre avkastning av företaget, vilket innebär högre elpriser för oss konsumenter. Här kan man säga att Moderaterna fått gehör för sin ideologi. Men Socialdemokraterna är ute på ett villospår.