Är dansband inte fint nog att skriva om?

Insändarskribent Bengt Wahlström undrar varför inte Vikingarna show på Lokomotivet bevakades av Eskilstuna-Kuriren. Kulturchef Catarina Nitz svarar på kritiken.

Insändarskribent Bengt Wahlström undrar varför inte Vikingarna show på Lokomotivet bevakades av Eskilstuna-Kuriren. Kulturchef Catarina Nitz svarar på kritiken.

Foto: Jenni Ahlbäck

Insändare2021-11-02 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Lördagen den 23/10 besökte Sveriges genom tiderna mest populära dansband Vikingarna, Lokomotivets scen inför givetvis full salong. Det blev då en högtidsstund för många som på plats kunde bevittna showen.

Med stor förvåning kunde man konstatera att detta evenemang tydligen gått Eskilstuna - Kurirens reporter helt förbi. Varför, är det inte fint nog eller är det inte kulturellt nog att skriva om dansband? Däremot och med all rätt gick det bra att skriv en stor artikel/omdöme om Fredrik Lindströms show. 

Bengt Wahlström

Direktsvar

Hej och tack för din insändare.
Härligt att du och resten av publiken fick en högtidsstund med det legendariska dansbandet Vikingarna. 

Att inte recensera showen var en medveten prioritering. Vi lade resurserna och utrymmet på att skriva om Fredrik Lindströms show på Lokomotivet söndagen den 24 oktober, eftersom vi bedömde att den föreställningen hade större allmänintresse för Eskilstunaborna. 

I stället gjorde jag en rejäl intervju med Vikingarnas sångare Christer Sjögren inför deras spelning i Eskilstuna som publicerades den 13 oktober. Synd att du missade den.

Catarina Nitz, kulturchef, Eskilstuna-Kuriren