Den kommunala humorn

Koloniområdet i Råbergstorp i Eskilstuna som Jari Puustinen (M) vill låta riva.

Koloniområdet i Råbergstorp i Eskilstuna som Jari Puustinen (M) vill låta riva.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2023-12-18 19:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Respons på tidningens artikel om att Jari Puustinen (M) vill låta riva koloniområdet i Råbergstorp.

Man kan inte annat än tycka lite synd om Jari Puustinen (M) när han enligt uppgift märkbart irriterad och arg utbrister ”Det ser för djävligt ut, som en kåkstad” vid åsynen av koloniområdet i Råbergstorp.

Och visst har han lite rätt i att det antagligen skulle varit en stötande anstormning av pekpinnande byråkrater och kanske journalister om det istället varit en prydlig helikopterplatta, kanske med en välmålad hangar som klämts upp lite i smyg? Ungefär det som hände i moderatstyrda Täby kommun för en tid sedan. 

Det är hur som helst som Jari noterar uppenbart att vissa har en gräddfil och kan odla sned morotsblast i skydd av torftiga byggen för förvaring av krattor och spadar under flera år utan minsta reprimand. Det är stötande och rivning är den självklara lösningen för att värna den kommunala likabehandlingen av medborgarna... 

Men är det verkligen så eller är det något annat som Jari tänker på?

Låt oss nu inte gräva så djupt i riskerna med bondegemenskaper som skapar potentiellt farliga persiljerabulister. Det spelar kanske inte så stor roll och Jari skall ändå ha heder av den konservativa försiktighet som skiljer honom från kollegorna i kommunledningen vars radikala förslag mer lutar år att rivna hela området. Trots affekt och drastiska åtgärdsförslag är likväl Socialdemokraterna i stan radikalare och mer repressiva än Moderaterna. Det är helt enkelt svårt att vara Moderat i Eskilstuna om man inte vill bli betraktad som en lite mesig.

Men, det ovan beskrivna utspelet skall kanske istället ses som en kommunal humoresk utan musik och man kan även fråga sig om kommunledningen numera ser sig kallade i en än mer humorbetonad roll.

Kollegan Jansson (S) skämtade ju även till det i samband med strömavbrottet i veckan och konstaterade att det är ”onödigt att mörklägga” Kurirens ledarspalt ”som redan badar i en form av totalt intellektuellt mörker”. 

Den som lever får se vem som badar i vad. Det enda som verkat belagt är att det "intellektuella mörkret" kanske inte i första hand hotar Kurirens ledarspalt.