Det skakar i huset när tunga fordon kör förbi

En boende i Djurgårdsområdet tycker att tunga fordon borde köra lugnare i området.

En boende i Djurgårdsområdet tycker att tunga fordon borde köra lugnare i området.

Foto: Rebecka Jonsson

Insändare2023-03-28 07:39
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är född och uppvuxen i området vid Djurgården. Ett alldeles förträffligt område och ett härligt gångavstånd till allt. Hit har jag återflyttat sedan cirka 10 år.

Husen här är byggda på åkermark. Marken består av lerjord och är inte så stabil. Husen har genom årens lopp blivit sneda och spruckna.

Numera pågår ju en omfattande installation av fibrer. Det grävs upp, grävs igen, asfalteras och så vidare. Det har varit mycket trafik och tung trafik i området. Dessutom har det blivit en tillfällig omlastningsstation då och då vid pumphuset vid Odengatan/Ekängsgatan av gammal asfalt som tagits bort och som forslas iväg av tunga fordon. Fordon lastar asfalten på dumprar och förarna har inte fått information om att köra sakta och försiktigt i området, för husen skakar något alldeles förskräckligt ibland. Dom kör istället alldeles för fort.

Jag har mejlat kommunen och skrivit ungefär som ovan. Där tas det som ett klagomål och som ett försök till att få ersättning och då har man givetvis kommit fram till att det inte går att göra något, man vill inte göra något, man kommer inte att göra något.

Allt jag vill är att man informerar de som kör, hur det påverkar våra hus, att allt skakar i huset som en jordbävning och att dom behöver köra sakta. Kan det verkligen vara för mycket begärt? Jag tror att dom som kör tycker att det skulle vara helt OK. Dom vet naturligtvis inte hur husen här skakar. Någon på kommunen tyckte att det var ett polisärende om dom kör för fort, men varför lägga mer börda på polisen?