Elever på mellanstadiet vill också ha roligt på rasten!

Snälla politiker kan ni hjälpa oss med skolgården så att vi kan ha roligt igen! Skriver signaturen "Eleven som vill förändra skolgården".

Snälla politiker kan ni hjälpa oss med skolgården så att vi kan ha roligt igen! Skriver signaturen "Eleven som vill förändra skolgården".

Foto: Niklas Holm/Arkiv

Insändare2022-06-10 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är en tjej, 12 år gammal, som går på Gökstensskolan och jag har inget att göra på rasten. Det enda som finns på vår skolgård är en basketplan två fotbollsplaner och resten är asfalt och lite gräs. Och när vi kommer ner till skolgården efter lunchen är våra dörrar låsta och om vi kommer in till kapprummet är klassrumsdörren också låst, där inne är basketbollarna och fotbollarna. Och vi får typ aldrig ha innerast. Jag och mina kompisar brukar oftast använda basketbollarna för att det inte finns något annat och göra men när vi har basketbollen så kör vi oftast ”apan i mitten” eller ”21:an” men det blir tråkigt och bara göra samma sak hela tiden på rasten. 

Ibland kommer vi in i kapprummet och när det kommer en lärare säger lärarna till oss att vi måste gå ut på rast, men det är så tråkigt att vara ute på skolgården. Men det känns som om lärarna inte förstår det. Om skolgården skulle bli roligare skulle vi barn vilja gå ut på rast och det skulle vara roligare att gå till skolan. Och man har något att se fram emot efter lektionen. En gång när det var en sådan tråkig lektion tänkte jag snart är det rast men sen när det blev rast var det lika tråkigt som lektionen. Det har även visat sig att barn lär sig mer när de rör på sig. Och barn blir fetare och fetare så det är bra och röra på sig. Och vi får inte så ofta röra oss på lektionen typ som Just Dance. Elevrådet är alldeles för sällan tycker jag.

 Lågstadiet har allt: rutschkana, gungor, klätterställningar och vi har inget, vi kan gå till lågstadiet men det ligger på andra sidan skolgården så vi hör inte när vi ska in. Skulle det inte vara bra om vi hade några gungor och någon klätterställning så att vi slipper komma försent? Rektor skulle ju kunna fråga några elever från varje klass i mellanstadiet vad de helst skulle vilja ha på skolgården och sen kanske köpa in det flest elever vill ha till exempel gungor. Snälla politiker kan ni hjälpa oss med skolgården så att vi kan ha roligt igen! Det här kostar pengar, kan ni politiker hjälpa oss så kan vi fixa vår skolgård?