Eskilstunarevyn – vilket skämt

Alldeles för långa sketcher utan ordentlig poäng. Det är bara en del av insändarskribentens kritik mot årets Eskilstunarevy.

Alldeles för långa sketcher utan ordentlig poäng. Det är bara en del av insändarskribentens kritik mot årets Eskilstunarevy.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2023-01-10 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag måste skriva något känner jag, efter att i helgen varit och sett Eskilstunarevyn. Det är inte första gången jag tittar på revyn och mina förväntningar var höga. 

Men jösses vad jag blev besviken! Alldeles för långa sketcher utan ordentlig poäng, ibland förstår vi i publiken inte ens poängen. 
Billiga skämt som: "Hörde att du jobbar på Marabou?" Svaret: "Japp!" Publiken vred sig inte av skratt kan jag intyga.

En är utklädd till ett barn och står och pratar bebisspråk om parkeringar och annat, hur tänkte de då undrar jag? Varför ett barn och bebisspråk?

Det är ett fåtal skratt bland publiken och många skruvar på sig och sneglar mot grannen för att se om den har förstått poängen.
Det sjungs om skotten i Eskilstuna och det sjungs om kriget i Ukraina, då visas det till och med bilder på söndersprängda hus i bakgrunden. Det passar inte i en revy. 

Orkesterns egna lilla föreställning med plaströr är så pinsam så man vet inte vad man ska ta sig till.

Ett medley med Tomas Ledin-låtar känns bara som något man stoppat in för att man inte har något annat material.

Det märkligaste av allt är att Eskilstuna-Kurirens recension säger något helt annat! Där hyllas revyn, visst står det att den inte levererar som förra året, men den får högt betyg. Jag undrar om Kuriren såg en annan föreställning, eller vågar inte tidningen säga sanningen?

Jag hoppas verkligen att man höjer ribban och tar in hjälp till 35-årsjubileet, så att det blir en fartfylld revy med roliga sketcher och skämt som det varit förut.