Eskilstunas Quattro stagionis – vilka apokalypser!

Johannes Mattisson är inte imponerad av Eskilstunapizzeriornas Quattros. Arkivbild.

Johannes Mattisson är inte imponerad av Eskilstunapizzeriornas Quattros. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl (TT)

Insändare2025-05-16 20:18
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur svårt kan det vara? Jag ställer frågan till mig själv när jag får ännu en felaktig QS. "Quattro stagioni" betyder fyra årstider på italienska. Den klassiska Quattro stagionin är räkor, skinka, musslor och svamp. Snyggt upplagda i fyra sektioner, symboliserande just de fyra årstiderna. Solen lyser där i mitten, i form av en kronärtskocka. 

Jag kommer ihåg min ungdoms QS. Snyggt lagad med de fyra årstiderna. Perfekt att dela med en vän. Jag gillar inte räkor, hon fick den delen. Hon gillade inte skinkan, den blev min. 

Sen jag flyttat till Eskilstuna har jag slumpvist köpt Quattro stagioni. Det har blivit ett sökande efter min ungdoms perfekta QS. Det har varit en jakt som synes hopplös. Finns det någon som kan göra den perfekta Quattron i Eskilstuna? Otaliga besök på kvarterspizzerior för att hitta den perfekta QS:n har alltid slutat i ett stort nederlag, för pizzerian. För de har inte lyckats. Inte en enda gång.

Det ser ut som en apokalyps skett bland årstiderna. Skinkan, räkorna, musslorna och svampen ligger utspridda som om klimatpåverkan rört om årstiderna på pizzan. Inte ens de fyra klassiska ingredienserna är heliga. Det har hamnat vad som helst på. Oliver och ananas, för att ta två exempel jag kommer ihåg i min upprördhet. Till sist, solen – den har exploderat och hamnat utspridd över alla årstiderna!

Hur svårt kan det vara?

Inte så svårt enligt mig!