Europaskolan visar dåligt omdöme

Läser artikeln om Europskolans nollningsvecka och kan bara hålla med experten. Europaskolan visar prov på dåligt omdöme

Läser artikeln om Europskolans nollningsvecka och kan bara hålla med experten. Europaskolan visar prov på dåligt omdöme

Foto: Joakim Serrander

Insändare2020-09-28 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser artikeln om Europskolans nollningsvecka och kan bara hålla med experten. Europaskolan visar prov på dåligt omdöme. Hur man i dessa tider fortsättningsvis kan uppmuntra att ungdomar utsätts för kränkande behandling är förvånande och helt förkastligt. Har vi inte kommit längre?

Traditioner i alla ära och trevliga sådana finns all anledning att bevara men denna typ av tradition måste väl ändå anses vara totalt förlegad vid det här laget. Att försvara sig med att det är frivilligt att medverka tyder på mycket bristande kunskaper kring grupptryck, utsatthet, social ohälsa och mobbning. Borde inte skolans ledning i egenskap av vuxna föregå med gott exempel gentemot sina elever?

Och om man tror att föräldrar ska ingripa eller ens ge kommentarer så lär det inte ske. Det är knappast något man gör som första kontakt med en helt ny skola. Ingen vill ju heller sätta sitt barn i en obekväm sits, vilket det lätt kan bli. Det kan generellt ofta vara svårt att som förälder ifrågasätta en skolas ledning eller ens ha minsta synpunkt på verksamheten - våra åsikter är inte alltid välkomna. 
Nej, här handlar det om att Europaskolan tar sitt ansvar och rättar sig efter den tid av förändring som vi lever i. Det är faktiskt inte svårare än så.