Få klagomål om felparkering i Munktellstaden

Risken för allvarliga trafikolyckor inte är högre i Munktellstaden än på andra platser i staden, skriver Johan Örn, enhetschef Trafikenheten på Eskilstuna kommun.

Risken för allvarliga trafikolyckor inte är högre i Munktellstaden än på andra platser i staden, skriver Johan Örn, enhetschef Trafikenheten på Eskilstuna kommun.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2023-08-02 07:07
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till signaturen M.D (EK 20230722)

I Munktellstaden pågår flera byggnationer av både skola och bostäder. Det innebär att tillfälliga avstängningar och förändringar för trafikanter behöver göras. Vi bedömer inte att situationen i Munktellstaden skiljer sig från andra stadsdelar; antalet trafikrelaterade synpunkter är inte högre än på andra platser, trots pågående byggnationer.

Överträdelser förekommer dock precis som i andra stadsdelar, och vi har hittills bara fått några få klagomål om felparkeringar i år. Detta är få i förhållande till den totala trafikmängden och antalet besök i området. 

Kommunen har en aktiv parkeringsövervakning i området och har även vidtagit åtgärder för att undvika bilkörning på otillåtna ytor. Det är dock inte alltid möjligt att förhindra sådana överträdelser helt. Varje trafikant har ett ansvar att följa gällande trafiklagstiftning, och det är polisens uppgift att övervaka efterlevnaden av reglerna.

En del av Munktellstaden är utformad utan gång- eller cykelbanor vilket bygger på en låg hastighet och att alla trafikanter samspelar med varandra. Innan pågående byggnationer har det inte funnits några indikationer på att detta inte fungerar i området. Eventuella osäkerheter kopplat till ombyggnationer och tillfälliga avstängningar förväntas vara övergående när området är färdigställt. Bedömningen är att risken för allvarliga trafikolyckor inte är högre här än på andra platser i staden.