Inte konstigt att gamla saknar aptit

Just nu äter jag mat som hemtjänsten levererar från Nålmakaren på Norr. Maten i matlådorna består ofta består av 4/5-delar potatis och överkokta grönsaker och 1/5-del protein plus två matskedar råa grönsaker.

Insändare2014-12-02 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dag fick jag 1/ 5 -del köttfärssås och 4/5-delar spagetti samt en drös med överkokta morötter. Har under tidigare år fått hem matlådor från Nålmakaren då jag under en kortare period liksom nu inte kunnat laga maten själv Jag är naturligtvis tacksam för att få den färdiga maten transporterad direkt hem av hemtjänsten som för övrigt fungerar utmärkt.

Menyn tycks vara samma som för tre, fyra, fem år sedan. Jag klagade på maten hos någon slags kostchef vid ett tidigare men fick inget gehör snarare ett nonchalant bemötande. Ikväll blir det potatisbullar och bacon.

Tycker att maten är smaklös och fantasilös och att portionerna är snåla när det gäller protein och färska grönsaker. Man får inte mycket för pengarna. Huvudingredienserna tycks alltså vara var kokt potatis och morötter. Någon sade att portionerna dessutom minskat i storlek på senare tid. Ibland stämmer inte innehållet med den etikett som är fäst på matlådorna, vilket kan vara farligt för en allergiker. Kvaliteten på maten på Mälarsjukhuset och patienthotellet Althea står skyhögt över Nålmakarens matlådor. Strigeln lär också ha god mat. I Eskilstuna finns en restaurangskola som utbildar kockar. Varför kan inte kommunen ta hjälp därifrån för att höja standarden på maten hos till exempel Nålmakaren.

Nu är det alltså många gamla gamla som serveras den här trista och smaklösa maten dag efter dag. Inte heller kan vi bestämma portionernas storlek. Undra på att många av oss gamla saknar aptit, vägrar äta.

Eva 75+

Läs mer om