Jag trodde ni politiker var till för oss som bor här

Demonstration utanför Strängnäs kommunhus  mot avskaffandet av LOV. Men politikernas agerande imponerade inte på signaturen Mariveranda.

Demonstration utanför Strängnäs kommunhus mot avskaffandet av LOV. Men politikernas agerande imponerade inte på signaturen Mariveranda.

Foto: Marina Drake

Insändare2023-11-02 06:08
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Följde med stort intresse demonstrationen utanför kommunhuset torsdag den 27/10. Jag kan säga att jag tappade helt förtroendet för både politiker och tjänstemän i Strängnäs kommun. 

Någon socialchef behagade inte svara på mail eller visa sig. I stället kom det två politiker från Moderaternas och Socialdemokraterna. Av vilken en tror jag inte ens öppnade munnen. När det inte passade herrarna längre, då försvann de in i kommunhuset med en väldig fart. Trodde ni var till för oss som lever och bor i denna kommun.

Mycket märkliga beslut tas mot innevånarnas vilja. Ni kanske skulle ta och läsa kommunens VÄRDEGRUND. Det går bra att ta fram saker, men då ska den väl följas? Varför annars lägga ner arbete för att utforma en värdegrund för kommunens arbete för innevånarnas bästa?

Och jag är mycket besviken på det parti jag själv tillhör sedan många år.

Det måste ju vara de som idag har hemtjänst och de som arbetar inom hemtjänsten som är de som har den högsta kompetensen att veta vad som är bäst. Inte några politiker och tjänstemän.

Hoppas jag slipper uppleva detta svek mot brukarna. Låt dem få vara trygga och nöjda och ta inte ifrån dem detta.