LÄng omvÀg för att hÀmta ett paket

Tommy Persson i Barva skriver om nÀr han bestÀllt en vara frÄn Amazon och turerna runt paketutlÀmningen. Paketet pÄ bilden hari ngen koppling till texten.

Tommy Persson i Barva skriver om nÀr han bestÀllt en vara frÄn Amazon och turerna runt paketutlÀmningen. Paketet pÄ bilden hari ngen koppling till texten.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

InsÀndare2021-06-09 05:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Vi var till Amazonas regnskog för nÄgra Är sedan, fantastisk upplevelse! Nu har vi sedan en tid tillbaka Amazon nÀstgÄrds, det ligger i Kjula bara en mil bort frÄn Barva dÀr vi bor. Ja inte regnskogen utan deras lager, ni vet det vi handlar pÄ nÀtet ligger dÀr, för att sedan distribueras till oss. SÄ nÀr vi köper en vara dÀrifrÄn (en mil) sÄ mÄste vi Äka till StrÀngnÀs cirka tvÄ mil för att hÀmta den. Inte sÄ farligt i alla fall.

Jag har köpt en bandslipmaskin, en proffsmaskin, man ska ju handla nÀra heter det. Jag valde Amazon och 25 procent billigare, framför annan varuhandel som ligger mer Àn tvÄ mil bort.

Nu visade det sig att maskinen lÄg inte pÄ lagret i Kjula, utan nÄgonstans i Tyskland, men vem bryr sig. Otroligt snabb leverans, efter tre dagar fÄr jag besked att varan finns att hÀmta pÄ ICA i Mariefred. MÀrkligt tyckte jag, eller klantigt om jag angett fel ombud för leverans, sa fru Ghita. Vi tar det som en utflykt, Mariefred Àr ju en mysig och trevlig stad, sa jag.

VÀl pÄ ICA i Mariefred vid Postnord disk, sÀger jag min kod. NÀÀ vi har ingen sÄdan hÀr sÀger killen. Jag tar upp min smartphone och ska kolla kod i mailen. Amazon kommer upp "Din vara finns att hÀmtas pÄ Willys i StrÀngnÀs" Va! Men herre gud.... jaa sÀger killen, det blev felleverans (Postnord hade felmÀrkt) vi fick över 50 paket hit, men har ÄtersÀnt dem till Willys i StrÀngnÀs. Ghita menar att jag borde kollat mailen igen innan vi Äkte ivÀg!

Visst skulle jag gjort det, men Ä andra sidan hade vi inte fÄtt en trevlig utflykt till Mariefred och fin tripp förbi Stallarholmen pÄ vÀgen tillbaka.

Handla nÀrodlat, heter det!