Nu är vi skattebetalare riktigt arga

Har Grönlund kanske funderat på att avstå en del och gynna vården? Det undrar signaturen Sörmlänning med rättskänsla.

Har Grönlund kanske funderat på att avstå en del och gynna vården? Det undrar signaturen Sörmlänning med rättskänsla.

Foto: Jens Alvin

Insändare2023-11-17 08:13
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eskilstuna-Kuriren gjorde en viktig granskning av Landstingets årsredovisning 2016 (EK 3/4). Landstingsdirektören Jan Grönlund påstods då ha friserat verkligheten i årsredovisningen. Han fick också ett lönelyft med 12.000:- kronor i månaden. Hårresande tyckte Jonas Lindeberg, Vård för pengarna.

Pinsamt kändes det också för oss eskilstunabor som minns kirurgklinikens inställda resa till Grekland. Den som Jan Grönlund stoppade för att han var rädd för att allmänheten skulle ta illa upp.

Den resan var finansierad av personalen själva som jobbat hårt för att få projektet att gå ihop. Likaså hade grekerna också lagt ned stor energi på planering av besöket från Eskilstuna. Mycket gick förlorat, inte minst ekonomiskt, men någon form av gottgörelse fick kirurgpersonalen aldrig, inte heller någon ursäkt. Flera i personalen slutade. Vad var det för chef och landstingsdirektör, undrade vi, som inte stod upp för sin personal och försvarade deras rätt till utbildning och stimulans, som de själva betalat för?

Då tycktes inte Jan Grönlund oroas över att folk blev arga, dvs när det gällde honom själv eller hans lön. Men nu är vi skattebetalare riktigt arga. Nu också på beslutsfattare som enligt Eskilstuna-Kuriren (3/11 2023) gett Grönlund 8,3 miljoner i avgångsvederlag samtidigt som vårdpersonalen sliter hårt och går på knäna.

Har Grönlund kanske funderat på att avstå en del och gynna vården?