Sagostund i Almedalen med SD:s partiledare

En saga är något som är påhittat. Precis som Jimmie Åkessons sagotal den 6 juli, skriver insändarskribenten. Bilden är från Almedalsveckan 2019.

En saga är något som är påhittat. Precis som Jimmie Åkessons sagotal den 6 juli, skriver insändarskribenten. Bilden är från Almedalsveckan 2019.

Foto: Adam Ihse /TT

Insändare2022-07-12 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En saga är något som är påhittat. Precis som Jimmie Åkessons sagotal den 6 juli. I sitt tal målar Åkesson upp fantasibilder och hjärnspöken inför åhörarna. Samma mantra återkommer från tidigare valrörelse som handlar om invandringsfientlighet.

Som svenska medborgare har vi rätt att kräva seriösa politiker, som kan ta ansvar med starkt ledarskap. Vilket statsminister Magdalena Andersson har visat prov på under sin tid som högsta ansvarig. 

Pajasar hör hemma på en cirkus! När Åkesson bland annat skroderade om sitt förslag till betald utbildning för poliser, det lät lysande. Är inte andra bristyrken värda en flerårig betald utbildning?

En partiledare som Åkesson tjänar totalt inklusive riksdagsarvode 1.673.100 kronor varav riksdagsuppdraget ger 858.000 kronor per år. Motsvarar ett snitt på 140.000 per månad. Uppgifterna är hämtade från SVT's granskning 2022. Ska våra skatteintäkter spenderas på oseriösa partier?

En framtidstro är att yrkesgrupper inom räddningstjänst, vård och omsorg och inom skolans värld kommer att få drägliga löner med höjd OB-ersättning. För dessa yrkesgrupper behöver statusuppdateras.