Stort hus på Shelltomten – misslyckad idé

Shelltomten Torshälla är åter aktuell för byggnation av nytt äldreboende. Det gillar inte insändarskribenten.

Shelltomten Torshälla är åter aktuell för byggnation av nytt äldreboende. Det gillar inte insändarskribenten.

Foto: Anne-Lie Andersson

Insändare2022-02-09 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till artikeln "Nytt äldreboende till Torshälla: "Shelltomten möjlig": Hur kan någon tro att vi Torshällabor kommer att bli nöjda? Ett fult fyravåningshus kommer helt att skymma Gröna Villan och göra att Torshälla ännu mer förlorar sin småstadskaraktär.

Och vem tror att någon hyresgäst i det vita huset blir lycklig av att bussar och annan tung trafik dundrar förbi bara några meter från köksfönstret. Att öppna fönstret blir helt omöjligt på grund av avgaser och trafikbuller. När huskroppen är placerad längs Eskilstunavägen kommer det ju dessutom att hindra bortventilation av avgaserna från trafiken.

Titta på de bostadshus som finns på andra sidan Eskilstunavägen! När de byggdes var man klok att placera husen en bit in från den trafikerade vägen, dessutom med gavlarna mot vägen och så att det skapas ett naturligt mellanrum för vind.

I decennier kommer det vita huset att vara ett monument för stadsutvecklarnas misslyckande. Evolutionen gör ibland galna krumsprång. Om detta ska kallas småstadsevolution bör man genast ta ner skyltarna.