Barnkliniken behöver fler platser under vintern

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Sörmland  Apropå artikeln om att minska antalet platser på barnkliniken på Mälarsjukhuset, publicerad den 4 september:

Under större delen av året räcker det med 15 vårdplatser, men det behöver finnas en flexibilitet under infektionssäsongen då det ofta behövs fler vårdplatser. Som exempelvis på Huddinge där det under vintern öppnas fler platser.

Om det blir det för mycket pusslande med platser och eventuellt överbeläggningar kommer inte personalen på golvet, alltså sjuksköterskor och undersköterskor, att orka och de slutar i stället.

Det måste finnas en plan för hur verksamheten ska fungera när säsongen för RS-virus och vinterkräksjukan är i gång. Då måste det finnas en säker vård för dem som behöver det.

Barnsjuksköterska

Antalet vårdplatser på barn- och ungdomsklinken ska minskas vilket signaturen "Barnsjuksköterska" tycker är fel. Det måste finnas en plan inför infektionssäsongen skriver hon. Foto: Calinge Lindberg.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

MälarsjukhusetInsändare
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka