Centerpartiet vill genomföra en primärvårdsreform med målet att fler ska få en fast läkarkontakt.

Debatt: Fler måste få en fast läkarkontakt

Debatt

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Det är viktigt med trygghet genom hela livet. För många betyder trygghet att ha en ekonomi som gör att man har tak över huvudet och mat för dagen, men trygghet kan också vara att själv få välj vårdcentral eller äldreboende den dag man har behov av det.

Många äldre, inte minst ensamstående kvinnor, har det svårt ekonomiskt till följd av låga pensioner. Centerpartiet tycker att de som tjänar minst ska få behålla mest. Det gäller både för de som jobbar och för de som har jobbat. Därför tycker vi att inkomst av pension och inkomst av förvärvsarbete ska beskattas lika.

Centerpartiet vill öka människors självbestämmande i välfärden. Den enskilde ska ha rätt att bestämma vem som kommer hem och hjälper till den dag man är i behov av hjälp. För oss är det en självklarhet. Vi vill ta makten närmare människor. Genom att ge äldre större valfrihet kan vi öka tryggheten för våra äldre i hela landet.

Många seniorer använder rutavdrag. I dag kan du få hjälp med allt från städning till fönsterputsning tack vare rut. Friheten ökar när man kan påverka vad man vill ha hjälp med. Nu vill vi bredda rut till att gälla fler tjänster för seniorer över 70 år. Det skulle bidra till bättre service och till större trygghet.

Centerpartiet vill genomföra en primärvårdsreform med målet att fler ska få en fast läkarkontakt. Det är viktigt för alla, men kanske mest för alla multisjuka äldre. Att få samma läkare varje gång är en trygghet. Oavsett var du bor i landet ska vården vara nära.

Vill du se ett parti som arbetar för trygghet genom hela livet? Då är Centerpartiet ditt val den 9 september.

Martina Johansson

Riksdagskandidat C i Sörmland

Christina Andersson

Centerseniorer i Sörmland

Läs mer om dessa ämnen

CenterpartietInsändare