AFC agerar enligt Fotbollsförbundets riktlinjer och om Änglarna anser något annat bör de vända sig till förbundet. Inte bojkotta matcher, skriver Sten O Andersson. Foto: Mikael Andersson.

Insändare: Änglarnas bojkott av AFC är felriktad

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

IFK Göteborgs supportrar, "Änglarna" har meddelat att de bojkottar matchen mot AFC i Eskilstuna den 27 september. "Vi kan inte medverka till att göra AFC till en förening bland andra föreningar och vi kan inte stötta dem ekonomiskt".

Malmö FF:s supportrar gjorde detsamma och inkasserade en svidande förlust med 1–3. Malmöspelare beklagade att de saknade supporterstöd i matchen. Supportrar från Stockholmsklubbarna har däremot gjort succébesök i Eskilstuna med fullsatta läktare. Lugna trivsamma matcher utan bråk.

AFC:s då fåtaliga supportrar reste till Göteborg och tog poäng, men blev överfallna av Änglarnas fans och fick minibussen demolerad. AFC:s publik är fotbollsälskare som längtat länge efter god fotboll och trevliga matcher utan det våld som storklubbar som IFK Göteborg tyvärr drabbats av.

AFC agerar inom de ramar som Fotbollsförbundet anger. Om Änglarna anser något annat bör de vända sig till dem.

Sten O Andersson

Läs mer om dessa ämnen

AFCInsändare
annons

Mest delat denna vecka