Börje Carlsson tycker mobiltelefonförsäljare är mer störande än tiggare. Foto: Björn Lindgren, TT.

Insändare: Är det rätt att förbjuda tiggare?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Det är besvärande att se dessa människor sitta med sin lilla burk och tigga pengar. Det är besvärande för samvetet att se dem. Men för dem handlar det om överlevnad för både sig själv och deras anhöriga.

Är det rätt väg att förbjuda dem? Oavsett vad man har för åsikt finns väl underbyggda åsikter. Rätt eller fel? Inte vet jag.

Vad kommer att hända med de tiggande människor som hälsar varje butikskund med ett ”Hej Hej”? Detta ”Hej Hej” är störigt men dessa tiggare kommer inte försvinna utan anpassar sig och i stället kommer kunderna att mötas av ett ”lalalalla” eftersom en trubadur inte klassas som tiggare oavsett hur dåligt han/hon än sjunger.

Jag vet inte vad av detta som är eller blir värst men de har långt kvar innan de når den störning alla mobiltelefonförsäljare utgör och som tränger sig fram och på kunderna och tjatar om billigare och bättre telefonoperatörer.

Börje Carlsson

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

InsändareTiggeri
Relaterat

Mest delat denna vecka