15 besvikna deltidsbrandmän i Torshälla skriver i dag på insändarsidan.

Insändare: Är det viktigare att värna om ledningen, än om sin personal?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Eskilstuna kommun anklagar deltidsbrandmännens fackförbund, BRF för att uppvigla sina medlemmar till massuppsägningar. Påståendet är löjligt!

Vi som sagt upp oss har alla fattat självständiga beslut. Att när som helst kunna säga upp sig är en rättighet – inte en stridsåtgärd.

Kommunen verkar inte förstå att det är direkt kränkande att få sänkt lön och försämrade villkor. Det sänder en tydlig signal om att vårt arbete inte värderas.

Nej, det är inte facket som får hundratals brandmän runt om i landet att säga upp sig. Det är det nya centrala avtal som framför allt SKL/Pacta och Kommunal bär ansvaret för.

Ett avtal som innebär att vår OB-ersättning och bilersättning tas bort. Försämringar när det gäller semesterersättning och ekonomsikt stöd under vidareutbildning. Utökad arbetsplikt och urholkningar i anställningsskyddet med mera.

Kommunen vill inte förstå den frustration vi deltidsbrandmän känner, utan hänvisar istället stelt till principer och avtal som ska gälla, punkt!

Det är tydligen viktigare att rädda ansiktet på SKL/Pactas och Kommunals ledning, som levererat ett undermåligt avtal, än att värna sin egen personal. 

15 besvikna deltidsbrandmän i Torshälla

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

TorshällaInsändare
Relaterat