Ärnäsvägen i Mariefred har stora hål i asfalten. Erik Arbinger och Örjan Andersson vill att Trafikverket svarar när de tänker göra något åt saken. Foto: Privat.

Insändare: Ärnäsvägen i Mariefred i bedövligt skick

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Nu är måttet rågat för oss som dagligen använder Ärnäsvägen i Mariefred. Vägen som är hårt trafikerad genom frekvent trafik från stadskärnan och ut mot Öster, Edsala, Kalkudden och fängelset är under all kritik. Sprickor och stora hål i vägen gör den trafikfarlig.

Nu får det vara slut på lappandet och tillfälliga lagningar som inte håller med än någon månad eller två. Vårt krav är att Ärnäsvägen asfalteras om helt och hållet.

Antingen är det så att de ansvariga inom Trafikverket känner till det undermåliga skicket och struntar i att vidta adekvata åtgärder, vilket är illavarslande och nonchalant gentemot kommuninvånarna. Eller är man ovetande om det urusla skicket? Då har vi ett förslag som skulle göra att eftersatt underhåll av Trafikverket och Strängnäs kommuns samtliga gator och vägar uppdagas i tid.

Ge i uppdrag till renhållningspersonalen som kör sopbilarna att kontinuerligt rapportera till ansvarig inom Trafikverket och Strängnäs kommun angående eftersatt underhåll på gator och vägar. Det är den yrkesgrupp i kommunens regi som frekvent trafikerar kommunens vägnät och också märker av där det är eftersatt underhåll och trafikfarliga hålor i vägen.

Vi bifogar bilder som på ett övertygande sätt visar på bristerna på Ärnäsvägen och kräver ett svar från Trafikverket, när man tänker vidta nödvändiga åtgärder.

Erik Arbinger och Örjan Andersson

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

MariefredInsändareTrafik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka