Ingrid Tengzelius Söderström och Frank Söderström i Hälleforsnäs berättar om sina lyckade canceroperationer. Foto: Anders Nilsson.

Insändare: Cancervården är i toppklass på Mälarsjukhuset

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Det verkar som om media söker med ljus och lykta efter fel och brister i vården. Sällan hör vi om lyckade vårdfall. Vi är 85 och 87 år gamla och är exempel på canceroperationer som lyckats. I det senaste fallet fungerade hela vårdkedjan perfekt. Diagnosen fastställdes av en specialistsjuksköterska efter remiss från Vårdcentralen i Flen.

Efter kort tid fick vi information av en överläkare, som lovade operation inom 39 dagar efter diagnosdatum. En kontaktsjuksköterska svarade för all planering inför operation: provtagningar, röntgen och EKG. Operationen skedde 34 dagar efter diagnosdatum. Två kirurger, narkosläkare och operationssköterskor genomförde operationen utan komplikationer. Uppvakningen på intensivvårdsavdningen skedde som i en skön dröm. Vården på kirurgavdelningen och sedermera patienthotellet Althea var över förväntan. All personal i hela förloppet, av många olika nationaliteter, visade stort engagemang, omsorg och vänlighet. Stort TACK!

Ingrid Tengzelius Söderström och Frank Söderström

Hälleforsnäs

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

MälarsjukhusetInsändare
Relaterat